Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakazala i policija

Izlaze detalji: Otac koji je ubio sina imao problema s kontrolom bijesa

Luke Batty
Foto: Youtube
1/2
14.02.2014.
u 09:45

Greg Anderson ubio je svog sina na treningu kriketa, nakon čega je njega ubila policija. Greg je patio od psihičkih problema, a policija je priznala da im je zakazao računalni sustav zbog kojeg su ga propustili uhititi jer nisu znali za nalog.

Nakon ubojstva 11-godišnjeg dječaka Lukea Battyja koje je potreslo cijelu Australiju, a kojeg je ubio vlastiti otac koji je patio od psihičkih problema, izlaze detalji obiteljskog odnosa te obitelji. Podsjetimo, Greg Anderson ubio je svog sina na treningu kriketa, nakon čega je njega ubila policija.

Gregovi roditelji rekli su kako je ovaj događaj za njih velika tragedija te da su u kontaktu s majkom dječaka.

Gregov cimer ispričao je kako je on uvijek vrijeđao svoju bivšu partnericu jer mu nije dopuštala da vidi sina. Krivio je nju i policiju za sve svoje probleme, a iako se posljednjih mjeseci posvetio duhovnom životu, ispričao je njegov cimer, Greg nije mogao kontrolirati svoj bijes.

"Svi su bili krivi osim njega", rekao je cimer koji se s Gregom upoznao u Hare Krišni. Ispričao je kako su jednom morali zvati policiju jer je prijetio da će ubiti jednog od članova.

Majka ubijenog dječaka rekla je kako je Greg uvijek bio agresivan te da se uvijek opirao uhićenju kada bi policija dolazila po njega. Rekla je kako je čula da je policajac koji ga je upucao shrvan zbog tog događaja. "On je Gregu dao mir jer Greg se samo mučio, za njega u životu nije bilo budućnosti. Ali nije trebao sa sobom uzeti mog malog dječaka", rekla je Rosie Batty.

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

Greg trebao biti iza rešetaka, no zakazao je računalni sustav?

Policija je u vezi ovog slučaja izvijestila i kako je moguće da je pad njihovog računalnog sustava omogućio ubojici da ostane na slobodi i tako ubije svog sina, piše news.com.au.

Greg je bio u kontaktu s policijom tri tjedna ranije, a policajci koji su s njim razgovarali nisu izvršili naloge za njegovim uhićenjem jer nisu znali da oni postoje.

Greg je imao pet odvojenih naloga za uhićenjem koji su izdani u siječnju. Ken Lay rekao je kako je policija više puta obavljala razgovore a njim, a da njihov sustav nije snimio naloge za uhićenjem. Lay je rekao i kako je ranije bilo spominjanja potencijalne opasnosti za Lukea te da je Greg "terorizirao obitelj" i zastrašivao ih. Dodao je da je Greg trebao biti iza rešetaka, no da je prerano suditi postupke policije prije nego istraga završi.

"Ako išta dobro izađe iz Lukeove smrti nadam se da će to poslati jaku poruku zajednici, policiji i drugim institucijama, obiteljsko nasilje je jedno od najpodmuklijih zločina s kojima imamo posla", rekao je Lay.

>> Dječak htio još ostati s ocem kojeg rijetko viđa pa ga ovaj ubio

Komentara 2

Avatar Dolar=0
Dolar=0
12:42 14.02.2014.

Ko sa đavolom tiktve sadi od glavu mu se razbijaju. Došao đavo po svoje

Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:18 14.02.2014.

najteže je otkriti nasilje u obiteljima...svi statistički podaci to pokazuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije