Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuda se događaju

Izgubio ruksak u Savi, a nakon sedam mjeseci stigle mu poruke s nepoznatog broja: 'Našli smo buđav ranac u Beogradu'

Sanjin Vrbanus
Foto: Facebook/ Sanjin Vrbanus
1/2
13.12.2022.
u 13:16

Sanjin Vrbanus iz Siska 12. prosinca, počinje primati poruke i pozive s nepoznatih brojeva i od nepoznatih ljudi. I vrlo brzo shvaća da se dogodilo čudo.

Čuda se događaju, kazuje nam Siščanin Sanjin Vrbanus nakon što je na Facebooku objavio status o pozivima i porukama njemu nepoznatih ljudi iz Beograda koje su mu stizale 12. prosinca iz Beograda. Naime, braća Anđelković su u rijeci Savi u Beogradu pronašli njegov ruksak, kojeg mu je nabujala rijeka odnijela u Sisku 4. svibnja u dramatičnim okolnostima

"Tog 4. svibnja kampirao sam s društvom na Savi. Voda je cijelu noć rasla i bila je brza, hladna i mutna, puna klada, granja i svega što je nosila. Kad smo se vraćali u čamcu, eto mali  trenutak nepažnje i dogodi nam se ono najgore. U čamac počne ulaziti voda, prijatelj i ja unutra, u sekundi gledaš smrt u oči, znaš da se moraš baciti u vodu, ali razmišljaš hoćeš li isplivati živ", govori nam Sanjin. Bilo je hladno te su obojica bila slojevito obučena s teškim cipelama i debelom jaknom. Srećom,  nakon 10,15 minuta, uspjeli su obojica nekako  doplivati do obale. Čamac je nestao u dubinama Save, a s njim i ruksak Sanjina Vrbanusa.

"Pomislim, hvala ti Bože, uspio sam, doći ću živ i zdrav kući jer baš taj dan moja kćer slavi rođendan. E sad kad je živa glava na ramenu, sjetim se stvari koje su se rasule po Savi i bez čega sam ostao, najvrjednije što je otišlo sa vodom je ruksak sa svim mogućim dokumentima, karticama, robom i JBL zvučnik. Vrijeme je odmicalo, i  zaboravio sam na to, samo da je glava na ramenima“, kazuje nam Sanjin.

No, tada u ponedjeljak, 12. prosinca, počinje primati poruke i pozive s nepoznatih brojeva i od nepoznatih ljudi. I vrlo brzo shvaća da se dogodilo čudo.

"Onako zbunjen, tko je momak koji se meni javlja i što je tako hitno, dolazi odgovor na mail “našao sam ranac u Beogradu”! A ja, ostanem u šoku! Molim, kako i gdje? Dolazi poziv od dvojice momaka iz Beograda i govore mi našli smo „buđav“ ranac sa svim dokumentima, robom i zvučnikom! Rekoh gdje? Kaže zakačio se na splavi koju smo čistili gdje imamo vikendicu. E moji momci to nisu istine, ovo je čudo!“, kazuje Sanjin dodavši kako zna da te stvari ništa ne vrijede,  ali ipak ima dovoljan dobar razlog da sjedne u auto i ode u Beograd po njih što će uskoro i učiniti.

"Od danas vjerujem u sve, a Strahinja i Vojislav Anđelković su sada moji novi prijatelji", završava Sanjin svoju priču.

 

 

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
14:56 13.12.2022.

Dirljiva priča. Ushićen sam.

DU
Deleted user
16:46 13.12.2022.

Lijepa priča, dao Bog čim vioše takvih u budućnosti

TE
telumeht4r
15:25 13.12.2022.

Kad se skoro utopio i izvukao živu glavu u vijestima ništa. Kad ruksak širi "bratstvo i jedinstvo" eto ga na naslovnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije