Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNO!

Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa otišao na policiju i lagao kako je ostao bez njega

Zagreb: Djelatnici JVP Zagreb simuliraju uporabu alata za nasilan ulaz u stan
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
18.10.2022.
u 10:41

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", navodi PU zagrebačka.

Slučaj 47-godišnjaka koji izgubio mobitel u kući u koju je provalio, a potom policiji lažno prijavio napad i krađa zvuči kao radnje humorističke serije, a ne kao nešto što se dogodilo. Sve detalje neobičnog slučaja otkrila je PU zagrebačka koja je dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Razbojništvo“ i  „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“

"Sumnja se da je 47- godišnjak 30. rujna od 2.15 do 2.25 sati u cilju ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi došao do kuće u Zagrebu, UIici Prilesje da bi potom uporabom tjelesne snage nasilno otvorio prozor i ušao kuću,  te otuđio radni alat u vlasništvu trgovačkog društva i 46-godišnjaka.  Materijalna šteta pričinjena ovim kazenim djelom iznosi oko 11.066 kuna", navodi policija.

Sreća nije previše mazila lopova jer mu je prilikom provale ispao mobitel. Tog istoga dana je došao u policijsku postaju, lažno prijavio da je žrtva kaznenog djela „Razbojništva“, unatoč upozorenju na posljedice lažnog prijavljivanja.

"Naime , 47-godišnjak je izjavio kako ga je nepoznata osoba 29. rujna oko 23 sata u Ulici Prilesje udarila osobnim automobilom dok se kretao pješice, a zatim i tjelesno napala i zadala mu više udaraca te otuđila mobitel i novac, iako je znao da to nije istina i da se navedeno kazneno djelo na njegovu štetu nije dogodilo. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog  predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", navodi PU zagrebačka.

VIDEO: Najatraktivnije lokacije Adventa dobile koncesionare, otkriven i 'papren' iznos koji će Zagreb zaraditi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije