Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANDALIZAM

Haračili po groblju: Zasprejali grobove, zapalili kontejnere, drveće i živicu

vandalizam
Foto: Antun Petračić
1/5
18.06.2014.
u 18:17

Učestalo je uništavanje gradske imovine, ali takav slučaj još nismo imali, kaže direktor Komunalca

Na središnjem petrinjskom groblju svetog Benedikta, u noćnom vandalskom divljanju izgorjelo je šest velikih spremnika i bačva s otpadom, a plamen je oštetio deblo stoljetne lipe ispred kapelice zaštitnika groblja, visoki bor i nekoliko metara ukrasne živice. Zasprejani su i grobovi. Na dojavu građana iz susjedstva groblja oko tri sata ujutro intervenirali su dežurni vatrogasci javne postrojbe iz Petrinje.

– Učestalo je uništavanje gradske imovine, ali ovakav slučaj još nismo imali. Teško će se spasiti stara lipa s krošnjom od 30 metara ispod koje je nagorjela i drvena klupa. Svaki kontejner stoji više od 4000 kuna, pa je samo na njima šteta do 25.000 kuna. Morat ćemo kupiti nove i obnoviti živicu. Nadzorna kamera na mrtvačnici snimila je dva lika, policija je obavila očevid, izvješće je napravila javna vatrogasna postrojba, a sva oštećenja pregledala je i naša stručna služba – poslijepodne nam je na groblju rekao Vlado Lovreković, direktor gradske tvrtke Komunalac Petrinja.

>> Policija zbog čupanja i okretanja križeva uhitila tri ''sotonista''

Komentara 3

SW
swic
18:35 18.06.2014.

Hm Petrinja ! Ima tu svega svake mrake .

Avatar navijač
navijač
18:51 18.06.2014.

Mladi "antifašisti" na djelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije