Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA Osumnjičen mladić iz Šibenika

Izgorjeli zbog bačenog opuška

privodj-txt.jpg
import
31.08.2007.
u 20:58

– Cigareta i nekoliko minuta odmora od naplaćivanja ulaznica nautičarima na otoku Kornatu iz temelja su promijenili život 20-godišnjem Šibenčaninu Pašku Petrini, “plovećem” recepcionaru Nacionalnog parka Kornati i sinu direktora šibenskog Zavoda za zapošljavanje Luke Petrine. Njega policija tereti za izazivanje požara u kojem je život do sada izgubilo sedam osoba.

Mladić je tu cigaretu popušio ispred buduće suvenirnice NP-a u četvrtak između 11 i 11.30 sati, a neugašeni opušak bacio je u suhu travu i grmlje. Zbog suhoće bilja i tla te jaka juga za manje od pola sata buknula je vatra te se od stražarnice u uvali Vrulje proširila do uvale Kravjačica, odakle je plamen krenuo prema unutrašnjosti Kornata.

– Svakome se to moglo dogoditi, Paško tu ništa nije kriv. Na recepciji radi cijelo ljeto i vjerojatno mu je to prvi ozbiljniji posao.

Uzoran je i dobar momak, stalno spreman za šalu i smijeh, a profesionalan kada je u pitanju posao – kazao je Nikola Kurkut njegov kolega. Mladić bi zbog nemarnosti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. u kojem je izgorjelo oko 500 hektara raslinja, mogao biti kažnjen s najmanje tri godine zatvora.

– Nadamo se da neće biti žrtveno janje jer on nije kriv za smrt i tragediju koja je pogodila Šibenik, Vodice, Tisno – dodaje Kurkut. Samo riječi hvale za kolegu ima i B. Markov, nadzornik NP Kornati.

– Iako ga nisam dobro poznavao, svi ga hvale... a i ja sam primijetio da je više nego uzoran radnik – kaže Markov. Paško je vjerojatno i kobnog dana nakon popušene cigarete krenuo u obilazak i naplatu ulaznica, zato nije primijetio da je izazvao požar. Policija kaže da kriminalistička obrada još nije gotova, posebno kada je u pitanju odgovornost za stradanje vatrogasaca.


Račun

Račun za pomoć obiteljima poginulih otvoren je u Raiffeisen banci:2484008-1500154167


Osam privedenih

Mladom Pašku Petrini određen je jučer 48-satni pritvor, a ostalih sedam privedenih zbog izazivanja požara policija je pustila kući. Među privedenima su bila tri zaposlenika NP Kornati, i pet radnika iz BiH koji su preuređivali suvenirnicu. Neslužbeno smo doznali da je na obavijesni razgovor privedeno i nekoliko vatrogasaca, a danas bi trebao biti ispitan i vozač helikoptera.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije