Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s veleposlanicom

'Izbjegnite zamku poistovjećivanja zlih pojedinaca i muslimana'

Muftija Hasanović s veleposlanicom Boccoz
Foto: VL
09.01.2015.
u 00:15

Veleposlanica Boccoz naglasila je dobru suradnju s Islamskom zajednicom u RH

Muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović osudio je teroristički čin u Parizu i posjetio jučer veleposlanicu Francuske u Hrvatskoj Michele Boccoz kako bi izrazio sućut obiteljima poginulih te “suosjećanje s patnjom s kojom se susreću građani Pariza i Francuske”.

– Prekjučerašnji zločin i teroristički akt potresao je ne samo Francusku već i javnost diljem svijeta. Najstrože osuđujemo teroristički napad u Parizu, koji je čin pojedinaca koji zloupotrebljavaju slobodu za nametanje neslobode i straha, a vjeru za opravdanje svojih akata nevjere – rekao je muftija Hasanović nakon susreta, naglasivši da su sloboda mišljenja i medija te poštovanje ljudskog dostojanstva neupitne vrijednosti i nužni uvjeti napretka čovječanstva, koje treba uvijek i na svakom mjestu štititi i unapređivati.

Sloboda je prirodna težnja svakog čovjeka i zato je jača od straha. Nadam se da će francusko društvo kao i svijet u cjelini uspjeti izbjeći zamku poistovjećivanja islama i muslimana sa zlim pojedincima – rekao je muftija Hasanović veleposlanici Boccoz, koja mu je zahvalila na posjetu i suosjećanju s francuskim narodom u vrijeme patnje i iskušenja.

Veleposlanica Boccoz naglasila je dobru suradnju s Islamskom zajednicom u RH i zauzela se za njezino intenziviranje jer hrvatska iskustva mogu biti poticaj i pridonijeti uređenju odnosa muslimana i europskih država.

>> Braća teroristi pobjegli u šumu? Pretražena i velika špilja: 'Ovdje bi se mogli skrivati tjednima'

Komentara 8

OO
oooooooooo
03:22 09.01.2015.

a kakvi su po njemu muslimani koji dobiju velike novce od terorista kad im se dijete raznese bombom i pri tom ubije nesto infidels(samo jedan od uzroka terorizma u tom djelu svijeta jer razneses se bombom i tvoja familija je ok.za cijeli zivot sto im to dijete ili bilo ko drugi nebi nikad zaradio radom)

JO
joecanada222
02:40 09.01.2015.

Nisu problem Muslimani, koji su redovito indoktrinirani jadnici, vec je problem u onima, koji interpretiraju Qur'an, u kojemu izricito "Prorok" potice na ubijanje nevjernika i onih, koji napuste Islam . Zapadne su zemlje infiltrirane radikalnim Imamima, jer su im liberalne vlade drzale zadnjih 20-ak godina gl;ave u pijesku, a pravosudne ustanove olabavile nadzor do krajnjih granica razuma i razumnosti ! U tomu je najvise doprinjela potreba za jeftinom radnom snagom, kojha je u principu bila najpodobnija za manipulaciju vjerskim ( i nacionalnim) osjecajima,( sto je kod muslimana tesko razluciti ). Sada su poceli brati plodove svoga (ne)rasda !

LA
Latz
08:05 09.01.2015.

Ako većina izjava koje možemo čuti nakon samog napada idu u smjeru da su ili dobili što su zaslužili ili da nisu smjeli raditi to što su napravili jer su znali što slijedi --- onda se, Hasanoviću, ne radi o pojedincima. To što većina muslimana ne bi napravila to što su ovi napravili ih nikako ne opravdava što ih podržavaju... Tako da zadrži svoje provale za sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije