Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač

Izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu nećemo ukidati

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.04.2016.
u 10:23

Hrvatska je odlučila poštivati obveze, prihvat izbjeglica iz Turske ovisi hoće li kvota koja je dogovorena biti realizirana na razini EU, rekao je Kovač

Prihvat izbjeglica iz Turske u Hrvatskoj ovisi o tome hoće li uopće dogovorene kvote biti realizirane na razini Europske unije, kazao je danas ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač prije okruglog stola ''Hrvatska kao sjecište srednje i jugoistočne Europe'' u Zagrebu upozorivši kako dogovor o tome "ne ide brzo ni u drugim članicama EU".

Ministar Kovač prije nekoliko dana rekao je da bi Hrvatska trebala primiti 476 izbjeglica iz Turske ako se o tome postigne EU dogovor. Koliko je to teško, potvrđuju i kontradiktorni odgovori na upite kakvo je trenutačno stanje stvari i na što se Hrvatska obvezala.

Iz Europske komisije Večernjem je  potvrđeno kako je Hrvatska u srpnju prošle godine pristala primiti 150 imigranata te da će oni najvjerojatnije doći iz Turske, a da se sada radi na promjeni odluke o relokaciji 54 tisuća migranata iz Italije i Grčke, po kojoj bi Hrvatska trebala primiti njih 568, kako bi u te kvote sada ušle izbjeglice iz Turske. 

O tome gdje bi izbjeglice trebali biti smješteni, kazao je da će u program prihvata biti uključena Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstvo socijalne politike te da konzultacije o tome kako to provesti traju.
Na novinarsko pitanje ostaje li kamp u Slavonskom Brodu, ministar je kratko odgovorio: "Hvala Bogu da ostaje."

>> Kovač: Hrvatska će primiti 500 izbjeglica iz Turske

Komentara 8

GO
goran2hr
11:32 08.04.2016.

Ostojićev klon. Jučer moramo primiti 500 ilegalnih imigranata. Danas 568. Sutra? Koliko će primiti Mađarska, Slovačka i Poljska? Koliko nam je EU refundirala troškova, a koje su nam uzrokovali ilegalni imigranti? Na kojem referendumu su cijeli taj cirkus Hrvati odobrili?

IV
ivaba
13:16 08.04.2016.

Ministre Koivac, zasto sutite i presutno odobravate kandidaturu V Pusic....nemate pravo sutjeti jer Vesna Pusic nema potporu naroda u Hrvatskoj i radi protiv interesa Hrvatske...........

IL
ildefonsa
13:00 08.04.2016.

Što se dogodilo sa šakom predsjednice Grabar Kitarović, što se dogodilo sa postavljanjem žilet žice, sa neprijateljima Hrvatske koji puštaju izbjeglice? Jadno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije