Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srebrenička majka

Izbacili je iz UN-a zbog natpisa 'Republika Srpska, genocidna'

munira subasic
Screenshot Youtube
10.04.2013.
u 20:00

Munira Subašić skupu je nazočila u ulozi promatračice na poziv predsjednika Opće skupštine UN-a Jeremića. Iako nije imala pravo obraćanja, iskoristila je trenutak te za vrijeme Nikolićeva govora otkrila majicu s natpisom Srebrenica.

Predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić izvedena je danas iz dvorane u kojoj se održala javna debata o radu međunarodnih kaznenih sudova jer je za vrijeme govora predsjednika Srbije Tomislava Nikolića podigla transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna".

Subašić je, piše Klix.ba, skupu nazočila u ulozi promatračice na poziv predsjednika Opće skupštine UN-a Vuka Jeremića. Iako nije imala pravo obraćanja, iskoristila je trenutak te za vrijeme Nikolićeva govora otkrila majicu s natpisom ''Srebrenica''. Pokušala je i podići transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna", no tada su joj pristupili pripadnici osiguranja te je udaljili iz sale. Subašić je nakon toga udaljena i iz zgrade UN-a. Poslije se sastala s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom. Najavila je da spomenutu majicu predati visokom dužnosniku.

Unatoč incidentu, predsjednik Srbije nije prekinuo svoje izlaganje.

>>Diplomat EU: Jedva čekamo da na ljeto završi Jeremićev mandat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije