Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARUŠENO PRAVO NA PRIVATNOST

Izbačeni HDZ-ovci dižu kaznenu prijavu zbog objave poruka iz Viber grupe!

Andrej Plenković
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
21.11.2019.
u 20:33

'Iz očitovanja Željke Žokalj, šefice zagrebačkog Časnog suda, jasno je da je Mikulić tražio naše izbacivanje bez mogućnosti obrane'

Osmero ekspresno izbačenih zagrebačkih HDZ-ovaca podići će kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer je javno plasirana njihova privatna korespondencija u Viber grupi "Zna se HDZ" temeljem koje su potom izbačeni iz HDZ-a. Potvrdio nam je to Ante Šimunović, jedan od osmero eliminiranih zagrebačkih HDZ-ovaca koji smatra da je time narušeno njihovo pravo na privatnost kao i tajnost podataka premda je u toj grupi oko 250 članova.

- Iz očitovanja Željke Žokalj, predsjednice zagrebačkog Časnog suda, jasno je da je Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, prerevno shvatio odluku Predsjedništva stranke o pokretanju stegovnog postupaka protiv nas osmero jer je tražio da nas se odmah, bez mogućnosti iznošenja obrane, izbaci iz HDZ-a - rekao nam je Šimunović.

Zagrebački HDZ-ovci iz stranke su izbačeni u malo više od sat i pol vremena jer je iste večeri odluku o pokretanju stegovnog postupka donijelo Predsjedništvo zagrebačkog HDZ-a, Gradski odbor tu je odluku izglasao na telefonskoj sjednici i odmah se od zagrebačkog Časnog suda tražilo da prozvanu osmorku zbog poruka u Viber grupi, u kojima su vrijeđali Andreja Plenkovića, pisali protiv njegove politike, a prema tvrdnjama vrha HDZ-a i "širili poruke mržnje" izbaci iz stranke. 

 Željka Žokalj, predsjednica zagrebačkog Časnog suda, u svom očitovanju vrhu HDZ-a i Andriji Mikuliću ističe da je dosad Časni sud uvijek poštivao proceduru, a oni protiv kojih su pokretani stegovni postupci imali su pravo na obranu, a sada se od Časnog suda koji je pozvan u zagrebački HDZ očekivalo i tražilo da iste večeri donese odluku o izbacivanju iz HDZ-a.

Sporno jest i to što se prijeki, ekspresni postupak vodio u paketu protiv osmero HDZ-ovaca, umjesto da se pokušala individualno utvrditi eventualna krivnje svakog ponaosob. 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar andrej III
andrej III
21:15 21.11.2019.

Ekipi iz mladeži hdz-a (manoliću. šeksu i šegrtima) popustila pažnja...

Avatar MK2
MK2
21:45 21.11.2019.

Pod zaštitom ljudskih prava Ustav Republike Hrvatske jamči u Članku 18 pravo na žalbu odluke ovlaštenog tjela... HDZ krši ljudska prava i to protiv vlastitih Članova... Zabrinjavajuće...

JP
juha_paradajzova
20:53 21.11.2019.

izbačeni radi razmjene mišljenja u privatnoj grupi za razmjenu mišljenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije