Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST PLAĆE

Izašao cjenik studentskih poslova za 2024., neki će moći zaraditi gotovo 10 eura po satu

Zagreb: Traže se studenti za rad
Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2024.
u 16:10

Najveći iznos satnice, naravno, mogu očekivati studenti koji će biti zaposleni kao programeri - prema cjeniku studentskog centra u Zagrebu, a njihova satnica iznosi 9,85 eura.

U ovoj će godini studentski rad minimalno biti plaćen 5,25 eura bruto, a 7,88 eura po satu minimalni je iznos studentske satnice za noćni rad ili rad nedjeljom i blagdanima. Rezultat je to rasta minimalne plaće u Hrvatskoj, a navedeni iznos minimum je na kojeg dodatno mogu utjecati studentski centri, koji imaju mogućnost definiranja vlastitog cjenika studentskih poslova.

Cjenik je za ovu 2024. godinu izradio i Studentski centar u Zagrebu. Tako će za administrativne poslove propisani državni minimum zaraditi ako su zaposleni na poslovima fotokopiranja, tajničkih poslova ili poslovima dostave pošte i pakiranja. Najviši iznos po satu, što se administrativnih poslova tiče, mogu zaraditi na poslovima prevoditelja i inokorespondenata, gdje satnica iznosi 8,84 eura.

Zaposli li se student na poziciji developer na području Zagreba, satnica će mu iznositi osam eura, a 8,35 eura iznosila bi satnica onim studentima koji bi se zaposlili na poslovima čišćenja snijega, ako snijega uopće bude bilo. Satnica onim studentima koji se zaposle na poslovima ugostiteljstva i turizma kretat će se od 5,25 do 5,50 eura po satu, što je najveći iznos u toj grupi poslova.

Najveći iznos satnice, naravno, mogu očekivati studenti koji će biti zaposleni kao programeri - prema cjeniku studentskog centra u Zagrebu, a njihova satnica iznosi 9,85 eura. Zaposle li se studenti na poslovima utovara-istovara robe, mogu računati na iznos od 6,10 eura po satu. Rad u trgovačkim centrima, prema propisanom cjeniku, vrijedi minimalni iznos 5,25 eura, osim za rad u hladnjači, gdje studenti za sat mogu zaraditi 6,20 eura. Na navedene iznose zaračunava se 50 posto više ako studenti na tome poslu rade blagdanom, nedjeljom ili rade noću.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Luka Modrić uložio je novac u novi biznis u Madridu: Želi pokrenuti ekskluzivan posao za elitno društvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije