Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istanbulska konvencija

Iz Vukovara traže odgodu ratifikacije

Vukovarski vodotoranj
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.04.2018.
u 11:23

Vukovarska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata poručila je kako bi odgodom ratifikacije hrvatski političari pokazali da osluškuju, poštuju i prihvaćaju mišljenje i prijedloge svojih građana.

Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara pozvali su u četvrtak na odgodu ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru te pokretanje argumentirane, tolerantne i otvorene rasprava o svim elementima konvencije, naročito onima koji duboko zadiru u pitanje rodne teorije i ideologije.

"Hrvatsko društvo, hrvatska država i svi njezini građani koji su ne tako davno izašli iz razarajućeg rata, s mnogim traumama i ranama na duši  i tijelu, ne žele ideološke rasprave i podjele, žele graditi svijet na vrijednostima života, obitelji, mira i napose hrvatskoga nacionalnog identiteta", navodi se u priopćenju za javnost koordinacije.

Upozorivši da je pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije duboko podijelilo hrvatsko društvo i građane, vukovarska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata poručila je kako bi odgodom ratifikacije hrvatski političari pokazali da osluškuju, poštuju i prihvaćaju mišljenje i prijedloge svojih građana.

"Nikako ne pozivamo na nepoštivanje obveza Republike Hrvatske prema Vijeću Europe, kao i drugim međunarodnim tijelima i organizacijama, ali ne tako da se pritom ugrozi hrvatski nacionalni integritet i identitet, hrvatske vrijednosti i jedinstvo hrvatskog naroda, osobito njegov kršćanski i katolički identitet”, istaknuli su iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Napominju kako, iako su članovi koordinacije protivnici svake vrste nasilja, naročito nad ženama i djecom, smatraju da pojedini elementi Istanbulske konvencije grubo narušavaju tradicionalne vrijednosti hrvatskoga čovjeka i da su kao takvi ne samo nepotrebni, nego i neprihvatljivi.

Komentara 2

BA
bakulušić
12:41 12.04.2018.

Pa nisu još izbori! Tek pred izbore oni će pokazati da osluškuju, poštuju i prihvaćaju mišljenje i prijedloge svojih građana. A sve to nakon izbora možemo objesiti mačku o rep.

KO
Komentator3
14:08 12.04.2018.

A nitko od njih Konvenciju nije niti pročitao, kladim se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije