Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALET VLAKA Jureća lokomotiva odbacila je automobil ravno u zid betonske kućice HŽ-a

Iz smrskanog auta izvučeni živi!

19.05.2009.
u 18:39

ZAGREB – Pravo je čudo da su dvojica muškaraca u dobi od 20 i 30 godina jučer preživjela nalet vlaka na pružnom prijelazu u Desincu pokraj Jastrebarskog! Muškarci su se, naime, u fordu escortu vraćali kući s obližnjeg gradilišta na kojemu rade kada je na njih u 16.45 sati naletio teretni vlak koji vozi na relaciji Zagreb - Rijeka.

Strahovit udarac
Lokomotiva je udarila u prednji kraj automobila, a on je pak udario u obližnju betonsku telefonsku kućicu kojom se služi HŽ.

– Čuo se strahovit udarac. Nismo uopće vidjeli što se događa jer je pred pružnim prijelazom već bila kolona vozila koja je čekala da prođe vlak. Kad sam izišao iz auta, vidio sam samo zgužvani crveni automobil pod vlakom. Dečke su već izvlačili iz njega. Jedan je mogao hodati i razgovarao je na mobitel – prepričavao je detalje nesreće jedan od svjedoka koji se u to vrijeme zatekao u automobilu pred prugom.

Česte nesreće
Na pružnom prijelazu u Desincu nije postavljena brklja, već samo svjetlosna i zvučna signalizacija pa su mještani koji su se okupili na mjestu nesreće komentirali da mladići nisu zbog odbljeska sunca na vrijeme primijetili kako je na semaforu upaljeno crveno svjetlo. U Desincu, kažu, postoji još jedan prijelaz na kojem nema brklje te su ondje također česte nesreće, a nedavno se ondje pod vlak bacio i muškarac.

Nastradali mladići vozilom hitne pomoći prebačeni su u KB Sestara milosrdnica, ali ondje jučer nisu željeli komentirati težinu njihovih ozljeda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije