Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio je bolestan

Preminuo beluga kit koji je jutros izvučen iz rijeke Seine

Beluga whale strayed into France's Seine river
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/5
10.08.2022.
u 12:26

Potpuno bijela beluga preplivala je gotovo pola puta do Pariza prije nego što su je lokalne vlasti zatvorile u veliki sustav brana.

Kit beluga, čiji je život ugrožen nakon što je zalutao u rijeku Seinu, izvučen je iz vode rano u srijedu, no usprkos naporima raznih organizacija, nije preživio transport.

Lokalne vlasti izvijestile su kako se kitu tijekom vožnje stanje znatno pogoršalo, zbog čega su veterinari odlučili kako je najhumanije rješenje eutanazija.

Vađenje kita teškog 800 kilograma trajalo je šest sati

Potpuno bijela beluga preplivala je gotovo pola puta do Pariza prije nego što su je lokalne vlasti zatvorile u veliki sustav brana.

Sada se kamionom prevozi do obalnog grada Ouistrehama u Normandiji, gdje će biti stavljen u more.

Unatoč uspjehu prve faze operacije spašavanja, još uvijek postoje sumnje u izglede za preživljavanje kita, koji bi u normalnom stanju trebao težiti oko 1200 kilograma.

"Veterinari nisu nužno optimistični u pogledu zdravlja beluge", rekla je Isabelle Dorliat-Pouzet, glavna tajnica prefekture Eure, za BFM TV.

"Užasno je mršav za belugu i to ne sluti na dobro s obzirom na njegovu dob", rekla je.

Krajem svibnja, teško bolesna orka preplivala je desetke milja uz Seinu i umrla prirodnom smrću nakon što su propali pokušaji da je se vrati u more.

VIDEO: Plaha srnica spašena je i puštena u prirodu

Komentara 1

DU
Deleted user
16:45 10.08.2022.

Kit preminuo? Kit može uginuti, a preminuti ne .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije