Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
147 23°C
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  a u kojem razdoblju su bile te migracije? zašto nije obuhvaćeno razdoblje od 1102.-e?! može i od 725.-e. svejedno. da vidimo trendove... prosječnom hrvatu ove brojke ne znače puno, osim kad mu mediji sugeriraju da je to nešto loše. umjesto ... prikaži još! da smo sretni što je dio naših ljudi našao drugi dom, i da se ne vraćaju jer im je tamo dobro, bolje nego doma, mi naričemo radi toga... svašta. zašto bi nam političari bili krivi za te stvari, koje traju desetljećima, stoljećima? odlazilo se i od pavelića, od tita, tuđmana, račana, zokija i plenkija.... to je proces koji nikad ne staje. država treba omogućiti ovo, ono, uvijek 'mora'! a mi ne moramo ništa. država daj posao, veliku plaću zakonima uredi... jel znate da naš radnik u rh je na pola produktivan kao onaj isti kad radi vani? kako to da u njemačkoj na skeli nikad nije na mobitelu, a kod nas doma 2 sata prčka po mobitelu?

 • Guravac_Goran:

  Kad bih za istu placu morao radit radije bih birao vani, bilo kakvo maltretiranje radnika je zabranjeno ugovor je na 25 stranica i ne dozvoljava ni meni a ni drugima da te omalovazava na bilo koji nacin , tuzbe radnika ... prikaži još! na sudovima zavrse sa pozamasnim odstetama a svaka ozljeda ili slicno na poslu moze se naplatit (al onda moras mijenjat firmu )

 • Avatar Sovak
  Sovak:

  Petina? Ako nas je danas cca 4 000 000 to znači da nas je u bliskoj prošlosti u Hrvatskoj bilo 5 000 000 i da je iselilo milijun ljudi? Jedini pouzdani izvori su popisi stanovništva. Da nas ima manje - ... prikaži još! ima. U posljednjih 40 godina nešto iseljavanje šezdesetih, zatim poslije pada MASPOK-a, nešto pad nataliteta, rat 1991-95. i posljednja kriza i ima nas po mojoj slobodnoj procjeni cca 400 000 manje nego što bi nas bilo da je sve bilo OK. Ali nije. Ove ostale kvazi podatke iz kvaziizvora neću više uopće komentirati. Kao ni komentatore fataliste koji se zaletavaju na te kvazipodatke kao muhe na govno da prostite. Nego ... da nisu tu ubrajali i Starčevićevo "hrvatsko cvieće" što se nakon propasti endehazije odvojilo od hrvatskog nacionalnog korpusa? 😋

Još iz rubrike Vijesti

Bez imalo srama

Više je to neće tražiti: Zamolili je da stavi masku na lice, ona zgrozila postupkom

Sarajevo: Potpisivanje sporazuma o finaciranju izgradnje druge dionice autoceste na Koridoru Vc
Kredit MMF-a

Nakon mjesec i pol svađanja, u BiH dogovorena podjela kredita od 330 milijuna eura

DORH
Demantirali premijera?

Reagirali na curenje informacija: DORH i USKOK nisu izvor objavljenih informacija