Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I inovacija

Iz EU fondova gradit će Regionalni centar za edukaciju u Novskoj

'CENTAR3_ze1_sis_110712.1'
Željko Gašparović/VLM
12.07.2012.
u 12:57

Uz školovanje za 19 građevinskih zanimanja, u objektu bi se pružale i usluge inovatorima

Regionalni edukacijski i inovacijski centar u Novskoj, jedini je projekt s područja Sisačko-moslavačke županije koji je dobio sredstva iz fondova za tehničku pomoć u pripremi, a temeljem prekjučer potpisanog Sporazuma u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Zagrebu. Riječ je o ukupno 32 projekta vrijedna oko 500 milijuna eura.

– Potpisivanjem Sporazuma, nakon nekoliko godina priprema, rada i lobiranja za projekt, započinje i njegova finalizacija. Ovo je iznimna čast za Pučko otvoreno učilište Novska jer je projekt važan i za cijelu regiju. Sredstvima iz Sporazuma koji smo potpisali, financirati će se sva potrebna projektna i ostala dokumentacija, kako bi se mogli kandidirati za sredstva iz strukturnih fondova EU. Procjenjujemo se da će ukupna vrijednost projekta biti oko 15 milijuna eura, rekao je Mario Čelan, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Novska, koje je ujedno i nositelj projekta.

Centar bi se mogao početi graditi na prostoru Poduzetničke zone „Jug" ulaskom Hrvatske u EU, a u njemu bi se provodilo školovanje za 19 građevinskih zanimanja.

– Potporu je dalo Upravno vijeće statističke regije „Panonska Hrvatska", Sisačko-moslavačka županija kao i Grad Novska koji je partner u realizaciji, naglasio je Čelan.
Edukacijski centar bio bi opremljen sa strojevima, alatima i materijalima potrebnim za izvođenje nastave za pojedina građevinska zanimanja. Polaznicima iz cijele Hrvatske osim obrazovnog dijela bio bi omogućen uz smještaj, i prehrana u krugu Centra.

– Uz segment edukacije, Centar bi imao i inovacijski za što je dobivena potpora Hrvatskog zavoda za intelektualno vlasništvo. Centar bi pružao usluge inovatorima s područja Hrvatske gdje bi oni, uz korištenje raspoložive tehnologije, realizirali svoje ideje, izrade i dorade inovacija od drveta, metala i plastike, dodaje Čelan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije