Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.03.2015. u 14:00

Pa on je izgubio izbore zato što nije primijetio da je Tito bio diktator, dok mu se ustaška zmija priviđala od običnog bezopasnog štapa

Ivo Josipović pojavio se na osnivačkoj skupštini Antifašističke lige i odmah se pohvalio da on, za razliku od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nikada ne bi deložirao Titovu bistu s Pantovčaka. Tko mu je kriv što ne osjeća demokratske želje i potrebe većine hrvatskih građana. Pa on je izgubio izbore zato što nije primijetio da je Tito bio diktator, dok mu se ustaška zmija priviđala od običnog bezopasnog štapa. Samo još da ne pomisli da je on hrvatski Mojsije koji će izvesti narod iz fašističkog ropstva. Urednica Dnevnika Sanja Mikleušević Pavić donijela je opširan prilog sa skupa antifašista na kojemu se moglo čuti da se u posljednje vrijeme demonizira antifašizam te da vlast polako preuzima ekstremna desnica.

Napali su predsjednicu što je uklonila bistu, a na to se u studiju Dnevnika nadovezao analitičar Ivan Rimac koji je, pak, naglasio da nije dobro što je šefica države u ranoj fazi svog mandati učinila takav potez. Umjesto da analitičar Rimac i Liga antifašista problematiziraju zašto je komunistički diktator 25 godina nakon rušenja Berlinskog zida bio jedan od stupova hrvatskog društva, oni napadaju Kolindu što je konačno učinila ono što je trebalo učiniti prije 25 godina. Pitam se samo jesu li namjerno zaboravili da je Tito 35 godina vladao željeznom šakom. Nisu postojala ljudska prava, ljudi su išli na robiju zbog običnog vica, a tajna policija je ubijala one koji drukčije misle. Mogu razumjeti, iako ne i opravdati, da to ne vide Titovi apologeti iz Antifašističke lige, ali je nevjerojatno da se toga nisu sjetili HTV i njihov analitičar Rimac.

PLUS

Press klub. Redatelju Željku Musiću nije promaklo da je novinarka Sandra Križanec odjenula kratku crvenu haljinu. Vješti redatelj “inovativnim kutom snimanja” učinio je emisiju zanimljivijom i dinamičnijom

MINUS

Josip Klemm i branitelji iz Savske ističu da imaju pravo imati mišljenje o bitnim pitanjima. Slažem se, ali onda i ja valjda imam pravo reći da je njihovo potpisivanje peticije za Milana Bandića potpuno promašeno.

>> Slavko Goldstein: Tito bio najuspješniji vođa protiv fašizma u Europi

Komentara 78

VE
Velebit12
14:37 23.03.2015.

Melinda za tebe je Josipović prepošten. Volio bi znati kako je zaradio 5 velikih stanova u Zagrebu.

PO
podravec
14:18 23.03.2015.

Nije on izgubio izbore zbog Tita nego zato što je mentalni komunist i jugosloveni..... A kao takav ništa nije radio u korist svoga naroda nego je samo klevetao vlastiti narod i svim silama ga nastojao ugurati u neku novu srboslaviju.

SO
Somelier
14:29 23.03.2015.

Nebrem vjerovati pa gospon Čurić je naš Hrvat. Prvi "domoljubni" članak pa bi ga trebalo uokviriti. Mislim da je suvišno i dalje pisati o Titu. On je davno i stvarno umro ali su ostali Titiči koji ga održavaju na životu a time i sebe na političkoj sceni.Sklanjanjem biste zločinca Tita lustracija je započela makar simbolično a poslije parlamentarnih izbora dolazi prava lustracija. Bravo predsjednce samo naprijed. Titiće mi je žao što nikada ne će osjetiti ljubav kakova se osječa prema domovini. Jugoslavija nije bila domovina jer je to bila UDBAška tamnica.Na koga vam liće: Pusić Zoran, Vesna Pusić,Josipović, Teršelička, Goldsteini,Puhovski, Rimac, Nobilo ........... i da ne nabrajam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije