Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Dačić:

'Mi ćemo bacati srpske čokoladice iz MiG-ova, vidim da to Hrvate najviše boli'

30.12.2016.
u 15:17

Da biste bili jak političar u Hrvatskoj, dobar Hrvat, morate biti što više protiv Srba. To je tragično – tvrdi Dačić

Ivica Dačić, ministar unutarnjih poslova Srbije, odgovarajući na kritike hrvatskih dužnosnika u povodu nabavke vojne opreme iz Rusije i Njemačke izjavio je kako je Srbija nabavila oružje da bi ojačala svoju obrambenu moć. Ujedno, najavio je da će uskoro objaviti i detalje sporazuma potpisanog prije 20 godina, a odnosi se na kontrolu naoružanja u regiji.

– Hrvatima smetaju čokoladice, a kamoli MiG-ovi. Mi ćemo bacati čokoladice iz tih aviona, vidim da ih to najviše boli, rekao je Dačić za Telegraf te napomenuo kako ga brine stvaranje jednog klišeja.

– To je da vi morate, da biste bili jak političar u Hrvatskoj, dobar Hrvat, biti što više protiv Srba. To je tragično. To dovodi do rehabilitacije jednog fašističkog pokreta iz vremena Drugog svjetskog rata – rekao je Dačić.

Dodao je i kako nije realno da svi bilateralni sporovi s Hrvatskom budu razriješeni.

– Ali nije ni realno da će Hrvatska te sporove koristiti kao prepreku za eurointegracije Srbije, odnosno naše pristupanje EU, zato što su se na to obavezali Deklaracijom u Saboru. Drugo, zato što to do sada nije bila praksa u EU i treće, zato što su oni imali sličan problem sa Slovenijom – napomenuo je Dačić.

Još je kazao kako će objelodaniti koliko je Srbija ispod propisanog nivoa naoružanja, na koje su se obavezali nakon Daytonskog sporazuma.

Komentara 65

DU
Deleted user
15:47 30.12.2016.

Čemu ove laži, koji je to hrvatski dužnosnik kritizirao Srbiju zbog nabavke oružja, pa daj ga navedi biseru novinarski. Nije važno, važno da vam je svaki dan ovaj ili onaj drugi krmak na naslovnici. Dajte naučite neki jezik pa kopirajte bar sa zapadnih medija.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
15:53 30.12.2016.

Kao što ste nam bacali čokoladice i 1991 godine ...braćo !!!

DE
derin
15:44 30.12.2016.

Tamo je razum izgleda rekao zbogom, izjave sramotne, neprimjerene , huškačke. Je li i ti jedan hrvatski političar se osvrnuo na njihove avione. Nabavili avione, onda kad čuli da Hrvati nabaviti ce jos novije i moćnije lude. Bavite se sobom, a ne svako dva, tri dana Hrvatska ovo, Hrvatska ono. A nazivati susjednu zemlju fasistickom i to bez prestanka prejadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije