Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIKOVANI ŽUPAN
Povratak na članak

Ivanu Jakovčiću uručeno visoko austrijsko državno odličje

Jakovčić je odlikovan za politički, gospodarski i kulturni doprinos, te osobne zasluge u produbljivanju veza između Hrvatske i Austrije te njegove svekolike potpore euro-regionalnoj politici.

Komentari 19

MO
Morkin
00:21 13.04.2010.

Jugozapadna obala Istre - NA DESETINE ČETVORNIH KILOMETARA - kompletno je prodata u bescjenje Hypo - Alpe - Adria Banci od strane Jakovčića i njegove IDS mafije početkom desetljeća, kada su bili dio vlade SDP - HSLS - HNS -- IDS. Radi se o najvećoj rasprodaji zemlje i pomorskog dobra u povijesti HR, bez premca ili bilo kakvog usporedivog primjera IGDJE drugdje u HR. IDS je to još godinama prije planirao; dijelom je UPRAVO ZATO I OSNOVAN, budući je u vrijeme previranja 1990. mala skupina hohštaplera vidjela priliku koju istarske nekretnine dugoročno predstavljaju. No lokalni izbori nisu im omogućavali toliku razinu ovlasti kako bi mogli nesmetano, neograničeno I - NEKAŽNJENO, A ŠTO JE UPRAVO U CIJELOJ PRIČI NAJVAŽNIJE, raspolagati sa svom tom imovinom u svoju korist. I to je STVARNI RAZLOG zašto su se utrpali u koaliciju 2000 godine. Upravo je afera oko Barbarige i Dragonere BILA (I JOŠ UVIJEK JESTE, budući da akteri ne robijaju u Pulskoj kaznionici, zajedno sa Petračom i Zagorcem, s kojima su pari) KLJUČNI I KRUNSKI DOKAZ o stvarnim dosezima Jakovčićevsko - IDS-ovskog poimanja \"regionalizma\": Potpuna rasprodaja Istre stranim investitorima; potom kolaboracija s njima i njihovim vladama u cilju \"betoniranja\" tog stanja, kako bi se ta klijentelistička klika zadržala na vlasti vječno jeste ISTINSKI cilj IDS-a i Jakovčića. (te strane vlade i njihovi investitori JESU STVARNI CENTRI MOĆI U HR, budući su upravo oni de facto njezini vlasnici - \"demokratski izbori\" su puka farsa, baš kao i HR političari, koji su im tu zemlju rasprodali, te sada ovdje figuriraju kao puka transmisija njihove volje, kao njihovi izaslanici). Nije ni čudo da Nini Austrijska vlada dijeli odličja, ta dobro im je odradio posao, i usput, kao njihov konjušar i sam spremio pinku u džep. Ali, u konačnici ta IDS-ovska masovna rasprodaja istarskih zemljišta jeste ČISTA FEUDALIZACIJA Istre sa Jakovčićevom bandom kao grotesknom \"aristokracijom\" koja je već sada uhljebila sebe i svoje obitelji u sve strukture Istre - političke (i parapolitičke), upravne, ekonomske, javne, kulturne, manjinske i ine. Tako je i moguće da dojučerašnji selje i golaći poput Ivana Jakovčića i Tedija Chiavalona i drugih, izigravaju seoske plejboje i plemiće - glumataju sommeliere, gumane, profinjenu gospodu u talijanskim odijelima i cipelama, krevelje se pred medijima, kupujući mutnim novcem cijela istarska sela locirana na vrhovima brda, koja potom, suprotno svim zakonima i propisima pretvaraju u svoje veleposjede,ne bi li ih mogli, kako u feudalizmu i priliči, prenijeti na svoje nasljednike - Jugoslava i Jablana Jakovčića, Ninine sinove i buduće gospodare Istre. Bijedno. No, sve im je to zapravo uzalud. Sirovina ostaje sirovina ma kakve prnje pobacao po sebi. Lopov ostaje lopov ma kakvim se titulama kitio. I to će ostati do kraja života, ma koliko se trudio i muljao; lagao i maslao; varao i krao.

VL
MI
mikec
10:36 13.04.2010.

Hmmm trebamo malo razmisliti tko je JAKOVCIC, jedan obican POLIT_PROFITER. ON moze kupiti cijelo selo u Istri vuce istru na italijansku stranu. STA RADI GOSPODIN DRZAVNI ODVIJETNIK BAJIC ---zastitnik POLITICARA LOPOVA

VL
OB
-obrisani-
22:07 12.04.2010.

a kako niko nije iz hdz dobija

VL
OB
-obrisani-
22:57 12.04.2010.

ziveo Jakovcic i Istra, hrabri i posteni narod Istre je mnogo tolerantan bre. mi se osecamo na Istra kao riba u voda. Sve dozvoljeno, Umag i Porec kao mala Pristina, ima nas svugde, posao cvate.

VL
PU
pusrane
23:10 12.04.2010.

To odličje dobio je zato što ne pusti tovara tupsona da reva u Areni.

VL
OB
-obrisani-
23:29 12.04.2010.

Pusrane krivo si se potpisa ti si ustvari POSRAN.

VL
BE
Bedem1
06:04 13.04.2010.

Posrani,sta tebi Tomson smeta,jeli zato sto je Hrvat i pjeva hrvatske pjesme.Bio je branitelj kad je trebao i nije se skrivao,poslije je presao na pjevanje i zaradjuje svojim talentom i nije na burzi rada da ceka da ga neko zaposli niti prima socijalno,znaci da zivi od svoga truda i sta tu tebi smeta.ja osobno ga ne slusam a netrebas niti ti i sta je tu sporno.Lijepi nick si izabrao samo neznam dali i smrdis.

VL
PU
pusrane
09:12 13.04.2010.

rVATINE JEB...VAS TUPSON ŠTO JE GORI OD TAVARA.. poslije vi njega pa crkli oba tri.

VL
KA
Kaudiljo
09:15 13.04.2010.

Molim administratora da provokatora koji pod nadimkom pusrane jednostavno banira jer svojim uvredljivim komentarima vrijeđa dostojanstvo građana RH. Zahvaljujem

VL
PU
pulezan23
09:16 13.04.2010.

Hm, kako fino Macan gura svog klijenta u novine sve - ipak treba opravdati visoki honorar. Hoće li tako gurati i Rockwool? Ili IDS plaća i Rockwoll?!

VL
BO
boromir
10:46 13.04.2010.

Možda Jakovčić ima u planu kupiti još par istarskih sela u ovom mandatu? Ili ona njegova lutka na koncu u Puli - Miletić. @pulezan: zanimljiva je ova veza IDS-Macan-Rockwool. Mislim da ima tu nešto

VL
JA
jankoprekobrda
11:11 13.04.2010.

Uskoro ce i Jaca dobiti odlicije \"ORLOVA MUDA SA MACICIMA\" za njen doprinos kicenja tudjim perijem, pa vise nece mporati nositi neke brosice.

VL
OB
-obrisani-
14:12 13.04.2010.

..istina, da je Hypo-Hajder bija Veliki prijatelj od Zvaneta Jakovcícá,...ma tu nima problema,...\"ako nisi General, i ako slazes´se sa detudjmanizacijon\"............

VL
Avatar punkufer
punkufer
14:12 13.04.2010.

Te \"nagrade\", \"stipendije\", \"potpore\" i \"donacije\" su legalni način da se nekoga u Hrvatskoj plati za određeni posao. Kao što su mnoge nevladine organizacije, novinari, novine, radio stanice, intelektualci i političari financirani iz inozemstva za svoj prljavi antihrvatski posao takoako je to i s tartufarom. Ne nagrađuju oni njega jer je činio dobro Hrvatima i Hrvatskoj već ga nagrađuju ga JER JE DOBAR NJIMA, jer promiče NJIHOVE interese i pomaže NJIMA u ostvarivanju NJIHOVIH ciljeva. A to su ekonomsko iskorištavanje Hrvata i politička dominacija nad Hrvatskom. Krajnje prozirno, zapravo.

VL
DD
ddh
17:33 13.04.2010.

Bravo! Tako se to radi. Kad je Jakovciceva delegacija Istre odlazila na ispracaj talijanske nogometne reprezentacije 1994, kao delegacija talijanske provincije, onda mu to odlikovanje nije dodijeljeno. Sad su Austrijanci konacno ispravili talijansku pogresku. Jer Jakovcic je i inace jakoako sposoban. Od kad se bavi politikom, stekao je zavidni imetak. Imetak koji u bruto iznosu, iznosi barem duplo vise, nego njegova cijela brutto placa za tih skoro 20 godina. I stekao je to sve na posten i transparentan nacin. Zato je i zasluzio odlikovanje od Austrijanca, kad mu ga vec nisu dali u Italiji. Samo nije jasno, jel on i u Becu nastupa, kao predstavnik ovaj puta austrijske Istre? Kod Jakovcica bi i to bilo moguce.

VL
TT
Turin Turambar
19:20 13.04.2010.

Ninić im je dao pola Istre (Brijuni rivijera op.a.)...tj. dao je Hypu, a sadašnji vlasnik Hypa je Austrija...daklem....ništa to nije s neba palo....sve je to Ninić zaradija...

VL
OB
-obrisani-
19:52 13.04.2010.

Dobio je orden za zasluge ZA AUSTRIJU....!!!!????

VL
LI
libero
20:16 13.04.2010.

A još su mu rekli da je Republika Istra već u EU.

VL
VI
Vinko37
19:05 14.04.2010.

Sad bi za revans Hrvatska vlada trebala neko krupnije odlicje dodijeliti Niki Laudi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.