Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Ivanečki rudari u gostima kod Trenkovih pandura

požega (1)
Arhiv Rudarske čete
15.03.2011.
u 10:01

Povijesne postrojbe iz Ivanca i Požege već više godina dobro surađuju, pa su Ivančani bili rado viđeni gosti na Danima grada

IVANEC/POŽEGA – Na Grgurovo, kada Požega obilježava Dan grada, članovi Ivanečke rudarske čete i ove su godine bili rado viđena atrakcija na požeškim ulicama. Slijedom višegodišnje dobre suradnje, ivanečki „rudari“ bili su gosti Trenkovih pandura, pa su s brojnim postrojbama iz drugih krajeva Hrvatske, Češke i BiH te s Požeškim mažoretkinjama i glazbom sudjelovali u živopisnom mimohodu požeškim ulicama. Vodstvo čete i voditelj ivanečkog Turističkog društva Boris Jagetić Daraboš boravak u Požegi iskoristili su za dogovore o suradnji s drugim povijesnim postrojbama iz zemlje i inozemstva, a predstavili su turistički vodič Ivanca, koji je odsad prisutan na info-punktovima Požeško-slavonske županije. Time je Ivanečka rudarska četa, zamišljena kao živi podsjetnik na rudarstvo na kojemu je izrastao suvremeni Ivanec, još jednom na najljepši način predstavila svoj grad i njegovu baštinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije