Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživački radovi

Ivanečki bregi odlučili sići i – ugrozili kuće i promet

klizista (1)
Ljiljana Risek
14.12.2010.
u 12:18

Sondiranja i istraživanja klizišta na području Vuglovca, Margečana i Prigorca obavlja specijalizirana tvrtka Premur iz Varaždina

   Sondiranja, bušenja, mjerenja i drugi istraživački radovi što ih obavlja specijalizirana tvrtka Premur iz Varaždina, idućih bi dana trebala pokazati zašto se duša zagorskih bregova uznemirila i u ivanečkim naseljima Vuglovcu, Margečanu i Prigorcu. To su, naime, lokaliteti na kojima su bregi odlučili „sići“ te pritom teško ugrozili sigurnost kuća i prometa.

- Najopasnije je klizište pokraj nerazvrstane ceste u Vuglovcu, koje „radi“ već godinama, a opasno prijeti sigurnosti privatnih kuća, klijeti i prometa. Ako se ono ne sanira, opravdano strahujemo da bi se moglo proširiti i napraviti još veće štete. Vjerujemo da na tom mjestu tlo klizi zbog podzemnih voda. Mještani su ga pokušali „zaustaviti“ navozom otpadna građevinskog materijala, nasipavali smo ga zemljom, ali bezuspješno – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić.

-   Stoga su gradske službe angažirale specijaliziranu tvrtku koja će istražiti razloge klizanja tla, a rezultati istražnih radova bit će temelj za izradu rješenja i projekata sanacije klizišta. Sličan problem je i u Margečanu, dok je klizište pokraj nerazvrstane ceste u Prigorcu ugrozilo klijeti.

  U Bednji komisija procjenjuje štetu

  Zbog novih klizišta i uništenih cesta na bednjanskom području, jučer su, nakon što su pročitali članak u Večernjem listu, na teren izašli predstavnici Županijske uprave za ceste. Pročitavši da u općinskom proračunu nema novca ni na najnužnije popravke, ekipa ŽUC-a je obišla najugroženije prometnice te najavila da će iz sredstava pričuve intervenirati na županijskim pravcima u Prebukovju i Ježovcu.

- Na terenu je i općinska komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Ona će danas obići sva klizišta, popisati ih i snimiti, a sve to bit će podloga za izradu troškovnika. Nakon toga o štetama ćemo izvijestiti županijsku komisiju – poručio je, obilazeći teren, bednjanski načelnik Mirko Bistrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije