Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga želja

Ivanečka djeca traže nastavu u jednoj smjeni i nadstrešnice

'Var \\u0096 28. 04. 2010., Ivanec \\u0096 Ovoga tjedna u Ivancu poe\\u0300inje primjena novog Pravilnika o parkiranju  PHOTO:  Ljiljana Risek '
'Tezak *10'
17.10.2010.
u 13:50

Dogradnja osnovne škole – deset novih učionica – u planu je za iduću godinu, a fontana u centru grada još dugo će biti samo želja

I ivanečki učenici žele nastavu pohađati u jednoj smjeni, kao njihovi vršnjaci u svim okolnim školama. Đacima putnicima teško je autobus čekati na kiši, pa bi htjeli nadstrešnice na autobusnim postajama. Neki bi htjeli bazen, neki čak i suvremeno opremljenu bolnicu, a ima i onih kojima bi se jako svidjela fontana u centru grada. To su samo neke od mnoštva dječjih želja što su ih gradonačelniku Miloradu Batiniću prenijele ivanečke osmašice Margareta Kramar i Vita Friščić. U povodu završetka Dječjeg tjedna one su sa voditeljicama Ivom Kelemen i Vesnom Vitez donijele velik plakat na kojemu su učenici napisali svoje poruke i želje za ljepši svijet, ali i ljepši i ugodniji život u Ivancu.

Gradonačelnik Batinić obavijestio ih je o tome da će dogradnja ivanečke škole – riječ je o deset učionica – početi već iduće godine, a nakon toga i ivanečki učenici nastavu će pohađati u samo jednoj smjeni.

Još ove godine počet će gradnja autobusnih nadstrešnica u nekim naseljima, a fontana u centru grada morat će pričekati izradu idejnog rješenja uređivanja glavnog gradskog trga. Učenicima je sugerirao da osnuju Učenički forum i da preko njega i gradskim službama i svojoj školi pošalju svoje primjedbe i zahtjeve. Grad se o njih, kazao je, neće oglušiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije