Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANEC

Ivančani sami kose travu i tako uštede gotovo 60.000 kuna

'27.07.2010., Ivanec \\u0096 Grad Ivanec je za mjesne odbore financirao nabavu profesionalnih traktorskih kosilica i trimera vrijednih ukupno 85.000 kuna. Photo: Ljiljana Risek/VLM'
'Ljiljana Risek/VLM'
27.07.2010.
u 15:10

Mi u Salinovcu održavamo 14.760 četvornih metara zelenih površina. Kosilice će nam dobro doći, kaže Hudoletnjak

Vodstva 20 mjesnih odbora u ivanečkom kraju sa zadovoljstvom su dočekala predaju traktorskih kosilica i motornih trimera koje im je kupio grad za održavanje javnih zelenih površina. Nabavljeno je pet profesionalnih kosilica i trimera, za koje je gradska uprava Ivanca izdvojila 85.000 kuna.

- Računica pokazuje da košnja trave četiri puta na godinu stoji 83.000 kuna. No na godinu je potrebno kositi i osam puta. Stoga je dogovoreno da grad kupi kosilice, snosi troškove goriva i servisiranja, a građani sami kose travnjake. Računica pokazuje da ćemo time gradskom proračunu uštedjeti oko 60.000 kuna na godinu - izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić.

- To je odličan potez! Mjesni odbor Lukavec dosad je posve sam održavao gotovo 7000 četvornih metara površina, i to malom kosilicom na guranje. Sad će biti lakše - tvrdi Dragutin Lukavečki, iz Mjesnog odbora Lukavec. - Mi u Salinovcu održavamo čak 14.760 četvornih metara! Prije smo za to uzimali traktore i dodatno plaćali - kazao je Stjepan Hudoletnjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije