Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK UPRAVE ZAGREBAČKE BANKE

Ivan Vlaho ima novu funkciju: Preuzima rukovodeću ulogu u UniCredit Grupi za Srednju i Istočnu Europu

Foto: Zagrebačka banka
1/2
06.07.2023.
u 12:35

Promjene na rukovodećim pozicijama UniCredit Grupe imaju za cilj dodatno ubrzati transformaciju Banke, a Ivan Vlaho obnašat će funkciju zamjenika Teodore Petkove, CEO UniCredit Grupe za Srednju i Istočnu Europu

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke, Ivan Vlaho, preuzima ulogu zamjenika CEO UniCredit Grupe za Srednju i Istočnu Europu. Vlaho i dalje ostaje na čelnoj poziciji Zagrebačke banke u Hrvatskoj, kao i u visokom rukovodstvu Izvršnog odbora Srednje i Istočne Europe UniCredit Grupe.

Ulogu izvršnog direktora Operacija Grupe preuzima Gianfranco Bisagni, CEO UNiCredita za Srednju Europu, a dosadašnja direktorica UniCredit Grupe za Istočnu Europu, Teodora Petkova, preuzet će i vodstvo Srednje Europe. Očekuje se da ova organizacijska promjena dodatno potakne sinergiju unutar zemalja SIE kao i između zemalja SIE i ostatka UniCredit Grupe. 

VEZANI ČLANCI:

"Čast mi je i zadovoljstvo što mi je vodstvo UniCredit Grupe iskazalo povjerenje i pružilo priliku za dodatni doprinos u provedbi strateškog plana UniCredit Unlocked. Od 2021. godine u UniCredit Grupi provodimo transformaciju, a danas smo zahvaljujući našim klijentima i zaposlenicima prepoznati kao Banka koja stvara dodatnu vrijednost i bolju budućnost“, istaknuo je Ivan Vlaho. Dodao je da su ispred njih ambiciozni ciljevi, no da je siguran da će ih sve ostvariti zahvaljujući vrhunskim ljudima.

Ivan Vlaho, uz poziciju čelnika Zagrebačke banke, s novom je pozicijom unutar UniCredit grupe danas najviše pozicionirani hrvatski CEO u europskoj bankarskoj industriji. Andrea Orcel, CEO UniCredit Grupe, izjavio je da se nastavlja provedba strateškog plana UniCredit Unlocked kojim se transformira Grupa i istovremeno stvaraju vrijednost za sve dionike.

"Zajedno smo krenuli na ambiciozno i uzbudljivo putovanje. Ciljevi koje smo ostvarili do sada postavili su temelje za postizanje daleko više nego su i najoptimističniji među nama očekivali na početku. Ovim važnim korakom ubrzavamo transformaciju operativnog dijela kako bi mogao podržati, a zatim i poticati komercijalni dio. Današnja imenovanja označavaju prelazak u sljedeću fazu UniCredita", zaključio je Orcel.

VIDEO Broj mrtvih u raketnim napadima na Lavov u četvrtak popeo se na četiri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije