Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVREMENI IZBORI

Ivan Penava kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara

Ivan Penava
Goran Ferbežar/PIXSELL
16.05.2014.
u 10:41

Pozivam sve građane, bez obzira na nacionalnost ili vjeroispovijest, da nas podrže, rekao je Penava

Ivan Penava (1974) kandidat je koalicije HDZ - HSP dr. Ante Starčević – HSS na prijevremenim izborima za gradonačelnika Vukovara koji se održavaju 15. lipnja. Kandidat iste koalicije za dogradonačelnika je Marijan Pavliček (HSPAS) dok će se ime drugoga kandidata za dogradonačelnika znati tijekom idućeg tjedna.

– Vukovar je danas grad u jako teškoj situaciji, sa visokom stopom nezaposlenosti, stalnom odlasku mladih ljudi, skupoći, niskim plaćama... Nažalost, Vukovar je danas grad starih ljudi. U gradu živi više od 28 posto starijih od 65 godina dok nam u isto vrijeme mladi odlaze. U gradu su ostali ostaci ostataka mladih ljudi, a grad bez mladosti nema budućnosti. Po mnogo čemu Vukovar je danas grad slučaj, a sve to rezultat je djelovanja svih ovih godina, rekao je Penava na današnjoj konferenciji za novinare.  

Govoreći o planovima rada istakao je da ima zacrtanih nekoliko linija obrane od kojih neće odustati.

– To su topli dom i topli obrok za svakoga građana Vukovara. Uz to maksimalne snage ćemo usmjeriti prema razvoju gospodarstva i osiguravanja radnih mjesta za Vukovarce. Nema više vremena za bilo kakve floskule i obećanja. Vrijeme Vukovara je prošlo. Ovo danas je vađenje krumpira iz vatre. Najveća odgovornost je na građanima te stoga pozivam sve građane, bez obzira na nacionalnost ili vjeroispovijest, da nas podrže. Vukovar se nalazi u prekritičnom trenutku za bilo kakve podjele, rekao je Penava.

Na prošlogodišnjim lokalnim izborima Penava je u utrci za gradonačelnika Vukovara osvojio 6800 glasova, ili oko 49 posto, što mu na kraju ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Trenutno je zaposlen na mjestu ravnatelja Ekonomske škole Vukovar. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna najavio je da će idućeg tjedna biti potpisan sporazum sa još jednom političkom strankom koja bi trebala postati dio koalicije. Danas je ranijoj koaliciji HDZ-HSPAS, potpisivanjem sporazuma, pristupio i HSS.

>> Objektivne šanse za pobjedu: SDP samo preko Sabe može zadržati Vukovar

Komentara 15

XA
xanderr
11:00 16.05.2014.

penava će postati gradonačelnik, siguran sam u to. narod je otvorio oči.

DE
desnooo
10:55 16.05.2014.

Ne sumnjam da ce postati novi gradonacelnik...sretno Ivane!!

19
1995josip
11:04 16.05.2014.

Sabo ima problema sa zakonom , vodi se nekoliko sudskih postupaka zbog kriminala i najvjerojatnije ide kod Linićeve kume na malo duži godišnji odmor u Remetinac !! Kum dolazi uskoro kod kume koja mu je pripremila apartman u Remetincu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije