Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Lovrinović:

'Petrov je odmah navalio, procedura izaziva čuđenje i zabrinutost'

dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.10.2016.
u 11:30

Lovrinović je ustvrdio da je očito da Most ne vjeruje HDZ-u i da prije formiranja vlade želi da se ostvari ono što su tražili

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović danas je na Facebooku napisao da je predsjednik Sabora Božo Petrov "odmah navalio" da se usvoje Mostova jamstva, čime se, kako je ustvrdio, i prije formiranja Vlade želi pokazati da će se odmah ispuniti obećanja.

- No, ta procedura usvajanja obećanih promjena u vidu novih zakona odrađena je na način koji kod svakog razumnog čovjeka izaziva čuđenje i zabrinutost. Mi zastupnici doslovno smo na stol dobivali vruće prijedloge zakona tek donesene s kopirnih aparata. Zbog toga su bile dvije stanke; jedna od 15 minuta, a druga od sat vremena a svaka je produžena za još sat vremena. Čemu to? Petrov je tehnički dobro vodio radni dio sjednice, osim loše procjene vremena za stanke - napisao je Lovrinović, dodajući da nitko od njih nije mogao pročitati materijale o kojima se glasovalo.

- Nejasno je da takvu praksu koriste ljudi koji se stalno u javnosti zalažu za poštivanje procedure i razuma. Takva praksa nije prihvatljiva u malim firmama ili mjesnim zajednicama a kamo li u Saboru koji bi morao biti uzor. Sudeći po prvoj sjednici to nažalost nije. Matematika i demokracija očito ovdje ne idu zajedno - objavio je Lovrinović, koji je također ustvrdio da je očito da Most ne vjeruje HDZ-u i da prije formiranja vlade želi da se ostvari ono što su tražili.

- Ako je tako ne zvuči dobro. Ne treba zaboraviti ključnu težnju Mosta da bude korektiv HDZ-u s kojim je u koaliciji. Biti u koaliciji a htjeti biti korektiv; drugačiji, ne snositi zajedničku odgovornost i čvršće se vezati za zajednički program i rizike je nemoguće. Zato je Most tražio mjesto šefa Sabora. Najprije sam namjeravao podržati šefa i pomoćnike u Saboru. Takva je praksa bila ranije. Vidjevši kako se krši elementarna procedura nisam mogao protiv sebe i bio sam suzdržan - napisao je Lovrinović.

>> Pogledajte obračun Bože Petrova i Ivana Pernara u Saboru

>> S Petrovom Sabor ima šansu postati mjesto odlučivanja: 'Staložen je poput svećenika, mogao bi i posramiti nestašne'

Komentara 12

MS
mare_split
13:05 15.10.2016.

Dobar zaključak! Biti s nekim, a ne vjerovati mu zapravo je podlost!

MM
mario.mestrovic2
13:13 15.10.2016.

Došlo vrijeme da moraju biti na radnom mjestu

RO
robertek
12:22 15.10.2016.

Lovrinoviću, tvoj kredibilitet je ravan nuli. To znači i težina tvojih riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije