Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ivan Đikić: Vraćam se u Hrvatsku povuče li Plenković svoje izjave

naslovnica 26. 2. 2017.
Foto: VL
26.02.2017.
u 00:01

Životni intervju jednog od naših najvećih znanstvenika čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje

Odluka Ivana Đikića, jednog od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika u inozemstvu, da napusti znanstvenu suradnju u Hrvatskoj malo je koga ostavila ravnodušnim. Đikić, koji je trenutačno na slobodnoj studijskoj godini u Americi, redoviti je profesor medicine na sveučilištu Goethe u Frankfurtu, a u inozemstvu živi od 1992. godine. Dobitnik je cijelog niza nagrada, uključujući i najvažniju njemačku znanstvenu nagradu “Gottfried Wilhelm Leibniz”.

Podatak koji je o njemu manje poznat jest taj da je rođen u Zagrebu, no do 10. godine živio je u Bugojnu, a potom su se njegovi roditelji preselili u Mariju Bistricu, rodno mjesto Đikićeve majke. Razgovarali smo o njegovu djetinjstvu, stavovima o pojedinim političarima, vjeri, obitelji, mogućem povratku u domovinu i drugim aktualnim temama.

- Nikada nisam osobno upoznao premijera Milanovića, ali smo jednom razgovarali telefonski. Mogu reći da je u ophođenju bio elokventan i iskazivao samouvjerenost. Po stilu je vrlo sličan sadašnjem premijeru Plenkoviću. Primijetio sam da obojica nisu imala strpljenja saslušati činjenice koje sam im prezentirao, već su imali o toj temi unaprijed formirane stavove porijeklom iz njihova političkog okruženja - rekao nam je između ostalog Đikić.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Foto: VLm

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Projektant Pelješkog mosta: kako Slovenac Pipenbaher spaja Hrvatsku

>> Iračka vojska: Kalifat slama hrvatska jurišna puška

>> Zdravko Pevec: Prodao sam vinograd Kinezima. Sad radim na viličaru, Višnja se bavi slikanjem, a u društvu i zapjeva

>> Iskupljenje u Remetincu: "Uvjerili ste nas da nam životi još nisu gotovi"

Komentara 126

SU
suton9
21:02 25.02.2017.

I. Đikić, nađi si život onakav kakav misliš da ga zaslužuješ. Ako misliš da je to van Hrvatske, ostvari ga, ako pak misliš da ti se Premijer Hrvatske ispričava za nešto što si ti sebi umislio u glavi, budi stručnjak tamo gdje misliš da možeš biti.

SE
seba..
21:08 25.02.2017.

tvoja izjava sve govori, đabe ti sve škole

JP
josip.pivar11
21:19 25.02.2017.

Valjda ga treba dočekati i glazba. Pa gosp. Plenković ga ničim nije uvrijedio, nikakvom izjavom. Gosp. Đikiću, što si posijao to sad i požanji. Ti si sve vrijeđao svojim veleumnim izjavama o nečemu što nikako nije tvoje područje znanstvenog rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije