Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Istraživači braća Seljan ‘povezali’ Karlovac i Brazil

'15.04.2013.,Karlovac- Veleposlanika Brazila Luciana Gondim dolazi u Osnovnu skolu Braca Seljan povodom 130 godina postojanja skole. Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric'
16.04.2013.
u 17:28

Luciano Gondim rekao je da se s radom Seljanovih upoznao u zagrebačkom muzeju, a pozvan je i na 120. rođendan škole

Drago mi je što sam ovdje s vama. I meni i mojim kolegama vrlo je važno da doznate i naučite nešto o našoj zemlji – rekao je brazilski ataše za kulturu Luciano Gondim tijekom posjeta OŠ Braća Seljan u Karlovac. Ugledni gost sa svojim je suradnicima u karlovačku školu došao zbog značajne poveznice pete najveće zemlje u svijetu i Karlovca.

 – Poznato je da su Mirko i Stjepan Seljan istraživali Afriku i Južnu Ameriku. No, njihovo veleposlanstvo ne postoji u Hrvatskoj, ali zato je tu brazilsko. Kako naša škola obilježava 120 godina postojanja, od rujna prošle godine imali smo niz manifestacija.

Onda je knjižničarka Halyna Kubinska predložila da se povežemo s Veleposlanstvom Brazila u Hrvatskoj. Vrlo mi je drago što smo u tome uspjeli. Vjerujem da ovo nije kraj naše suradnje. Pozvat ćemo ih svakako u listopadu na našu središnju proslavu – poručio je ravnatelj OŠ Braća Seljan Miroslav Šipek.

 Kulturni Ataše Luciano Gondim napomenuo je da su istraživači u Brazilu upoznati s radom braće Seljan. On je pak njihov rad upoznao tijekom posjeta zagrebačkom muzeju. Ugledni gost sa suradnicima upoznao je rad škole, učenike i nastavnike, te sudjelovao na predavanju o Brazilu.

Tako su učenici sedmih razreda doznali i da nisu poznati samo po nogometašima. U Brazilu živi čak 196 milijuna stanovnika ili 42 puta više nego u Hrvatskoj. Površinom je čak 152 puta veća od naše zemlje. Tim, kao i mnogim drugim podacima osnovci su bili fascinirani.

 – Znamo da se tamo govori portugalski, da se nalazi u Južnoj Americi... – nabrajali su i otkrivali naučeno učenici karlovačke škole, koje su gosti počastili i slatkišima. Svi se nadaju ponovnom zajedničkom susretu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije