Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statističke razglednice

Istražite Hrvatsku: Evo kako možete saznati zanimljive informacije o hrvatskim gradovima

Statističke razglednice gradova
Državni zavod za statistiku
29.03.2024.
u 09:09

Ova publikacija rezultat je europskog projekta Subnacionalne statistike kojim su se prikupljali podaci za sedam gradova Republike Hrvatske i njihova funkcionalna područja - Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Zadar, Slavonski Brod i Pulu.

Zanima li vas kolika je duljina biciklističkih staza, cijena javnog prijevoza i usluga taksija u Osijeku ili Slavonskom Brodu? Kolika je godišnja posjećenost kina i muzeja u Zagrebu ili Rijeci? Koliko noćenja turisti ostvare u Splitu, Zadru ili Puli?

Odgovore na ta i druga slična pitanja možete pronaći u publikaciji Statističke razglednice gradova, u kojoj se prvi put na jednome mjestu mogu pronaći informacije o sedam gradova te o njihovim povijesnim, kulturnim i turističkim zanimljivostima, a poseban naglasak je stavljen na statističke pokazatelje kvalitete života u svakome pojedinom gradu primjenjive provođenju različitih vrsta javnih politika.

Ova publikacija rezultat je europskog projekta Subnacionalne statistike kojim su se prikupljali podaci za sedam gradova Republike Hrvatske i njihova funkcionalna područja - Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Zadar, Slavonski Brod i Pulu. Riječ je o gradovima koji su na temelju klasifikacije Stupanj urbanizacije (DEGURBA), odnosno njezine nadopune klasifikacijom funkcionalnih urbanih područja (FUA) bili uključeni u projekt.

Objašnjenja pojedinih varijabli koje su se prikupljale u projektu mogu se pronaći u Metodološkom priručniku urbane statistike, a podaci prikupljeni projektom objavljeni su u PC-Axis bazama podataka Državnog zavoda za statistiku.

VEZANI ČLANCI:

"Vjerujemo da će vam ova publikacija biti zanimljiva ne samo zahvaljujući tabličnim, grafičkim i kartografskim prikazima nego i zbog popratnih tekstova, fotografija i ostalih grafičkih elemenata koji publikaciju čine još atraktivnijom", piše Državni zavod za statistiku. Publikacija je dostupna na poveznici

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio u nigdje, a drugi je naš najveći ponos

Statističke razglednice gradova
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije