Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA VRHOVNOH SUDA
Povratak na članak

Dobronić pojasnio postupanja hrvatskih sudova u vezi posvajanja djece iz DR Kongo

U ovom dijelu postoji određena pravna praznina i radi otklanjanja te pravne praznine, sve dok ne budu donijete odgovarajuće zakonske izmjene i dopune Vrhovni sud je 5. siječnja 2023. donio Preporuku kojom je preporučen način postupanja koji bi uzeo u obzir specifičnosti postupka posvojenja djeteta, obrazlaže Vrhovni sud

Komentari 11

MO
modovisisajteMaraschino
14:28 24.01.2023.

Halo!!!!!!! Po zakonu DR Kongo djecu ne mogu posvajati strani državljani jer DR Kongo nije potpisnik tog međunarodnog Zakona! Nikakve odluke (korumpiranih) hrvatskih Sudova to ne mogu ozakoniti. Znači ovo je čista trgovina djecom. Konačno priznajte da nam je Zambija očitala lekciju o funkcioniraju pravne države ali uporno se radi na medijskom uvjeravanju kako su svi u krivu osim našeg "pravosuđa"

VL
LO
Lolita3
14:47 24.01.2023.

Dobroniću, ako imalo držiš do sebe i ako si čovjek, istraži gdje je tih 180 malih crnčića koji su "posvojeni" u Hrvatskoj. Gdje su ta djeca?U kakvom su stanju? Jesu li živa? Jesu li uopće još u RH ili suu preprodana (najgora varijanta) dalje na Zapad?

VL
Avatar Zbregov
Zbregov
15:08 24.01.2023.

nemere, nema tu razglabanja, oni imaju anglosaksonski pravni poredak, copy paste, a takav već stoljećima opstaje, sudi ti se gdje se nalaziš, nema tu trte mrte, pa neće valjda ići na presedan da je anglosaksonska praksa odjednom inferiorna ili neka zahebancija...

VL
DU
Deleted user
18:49 24.01.2023.

Kome je važna ova skupina kriminalaca kad se o njima piše svaki dan.Mogli bi se odmoriti u prdekani malo duže vrijeme

VL
Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
15:19 24.01.2023.

Hrvatski sudovi su sudjelovali u međunarodnoj trgovini i otmici djece. To što oni nisu posumnjali da homići kupuju dječicu nije nikakvo opravdanje već otegotna okolnost. Trebali su. Sudjelovali su, znači krivi su. Najvjerojatnije su znali i zarađivali. Dobronićeve sadašnje preporuke, mačku o rep. Štete je učinjena i netko za to treba odgovarati.

VL
SK
SkvikiZg
15:10 24.01.2023.

Dobriniću, po hrvatskom zakonu djeca mogu dobiti JMBG, domovnicu i putovnicu ako su posvojena, no ona su dobila to sve a po zakonu Konga ona nisu mogla od tih osoba biti posvojena a ni nisu bila.

VL
Avatar Carbonado
Carbonado
15:28 24.01.2023.

Komu ovi sa sudova mažu oči??? Kakve veze dokumentacija iz DR Kongo ima sa vašim kriminalnim izdavanjem dokumenata?

VL
BF
bf23
21:54 24.01.2023.

ako je umjesano hr pravosude, onda ocito to nisu cista posla

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.