Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mvpei

Istra je predodređena da bude pokretač hrvatskog puta prema EU

istra
PIXSELL
07.05.2010.
u 13:25

- Dojmljiva prezentacija svjedoči da Istra kao regija može biti uzor ne samo u Hrvatskoj, nego i u nekim zemljama članicama EU - rekao je Manuel Salazar, veleposlanik Španjolske.

PULA - Istra je već po svom zemljopisnom položaju predodređena da bude pokretač hrvatskog puta prema Europskoj uniji. Kroz aktivnosti njene samouprave afirmira se jadranski i sredozemni identitet Hrvatske, rekao je državni tajnik za europske integracije Andrija Plenković koji je s kolegama iz MVPEI-a te trojicom veleposlanika u sklopu Europskog tjedna posjetio Istru.

Predstavljene su istarske aktivnosti na području priprema za ulazak u EU, povezivanja s eurospkim regijama te projekata kojima se iz predpristupnih fondova već dobiva novac, na što je Manuel Salazar, veleposlanik Španjolske koja predsjeda Europskom unijom, progovorio u superlativima.

- Dojmljiva prezentacija svjedoči da Istra kao regija može biti uzor ne samo u Hrvatskoj, nego i u nekim zemljama članicama EU, rekao je.

Pohvaljen je istarski pristup pokretanja velikog broja malih projekata kojima se dosad namaknulo 20 milijua eura iz predpristupnih fondova, a taj bi se iznos mogao i udvostručiti. Kao najveći je istarski izazov ocijenjeno kadroviranje dvadesetak ljudi sposobnih napisati i provesti kvalitetne projekte.

Ključne riječi

Komentara 1

JS
ja sam gladan
13:53 07.05.2010.

To se do sada zvalo\"švedski stol\". Sa Jakovčićem,kao šefom sale, ovo je prezentacija \"hrvatskog stola\". Grabaža je već u punom jeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije