Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cornelia Füllkrug-Weitzel:
Povratak na članak

Da su međunarodni donatori uplatili obećanu pomoć, polovica Sirijaca ne bi otišla u Europu

Politika i vlastite brige zamagljuju pogled na stvarne uzroke vala izbjeglica, žale se humanitarne organizacije

Komentari 7

ZA
zajec
10:36 19.02.2016.

da se nisu umesali europljani nemuslimani danas bi u arapskim zemljama bila najveca ikada vidjena civilizacija i prava ljudi, na zalost arapske zemlje su sada pune diktatora i njih pljackaju te ubijaju, kako ne bi bilo izbjeglica, istina je da pored sto ih pljackaju i ubijaju jos im otezavaju bjeg, zicama i raznorazno zele da ih ponize, bilo medijski bilo nekonvencijalno oruzjem ,ali i medjunarodnim zakonima koje samo protiv njih prave, a sebi ne zele da sude

VL
ZA
zajec
10:39 19.02.2016.

arapi su obezpravlju na svaki moguci nacin, pa i medijski , a jedan medij od takvih je i vecernji list, koji obezpravlja i hrvatsku na stetu hrvatske a propagira srbiju i rusiju,te iran i basara asada, sjetimo se koliko jee medij propagirao lazne vijesti o egiptu i legalnom predsjedniku Mursi, da kada bi isto propagirali tako protiv putina i basara asada ovaj medij bi onda imao srama da propagira lazi o arapima

VL
SL
sladjanabjelicic
10:37 19.02.2016.

Jedno odeljenje CIA-e (zvanicni naziv "humanitarne organizacije") govori o uzroku "vala izbjeglica. Koji cinizam , a upravo su oni na proljece 2ooo god. na tajnom sastanku ministara spoljnih poslova i sefova svih vaznijih obavjestajnih sluzbi zapadnih zemalja i Izraela ua u USA i napravili detaljan operativni plan globalnih aktivnosti (ratova,kriza-ekonomskih, financijskih i dr.) ciju realizaciju po etapama sada vidimo , a pocetak je bio 11 septenbar 2001. Sve moguce oblasti drustva oni pokrivaju sa zvanicnim,nezvanicnim i organizacijama iza scene sa najvecom (izmedu ostalog) posledicom ---- stvaranje licne i drustvene svijesti sa datim sistemom vrednosti ( koji sve vise i vise udaljuje Coveka od Boga ,od samoga sebe i od prirode).Dokle i kuda ?????

VL
NE
neboiznadzagreba
10:57 19.02.2016.

Ratovi i izbjeglice,geostrateška preslagivanja u kojima sudbina ljudi i naroda nije nimalo bolja od sudbine pijuna na šahovskoj ploči, predodređenost za žrtvovanje u ime viših ciljeva. Savjest se pere humanitarnom pomoći, a humanosti da ima humanitarna pomoć ne bi nii bila potrebna; humano je davati, a još humanije ne dovoditi ljude u položaj da im je potrebno davati.

VL
Avatar superhik74
superhik74
15:56 19.02.2016.

A da medjunarodni kriminalci nisu pokusali rusiti rezim u Siriji (kao ni u Iraku, Libiji, Ukrajini itd. ) nikakve donacije ne bi bile uopce potrebne I ne bi bilo uopce nikakve migracije iz Sirije.

VL
LK
L@k@konjic@
11:52 19.02.2016.

Idite u saudijsku arabiju emirate katar to su vam Vasa braca

VL
LA
Lavica7
13:00 19.02.2016.

Da ih niste bombardirali NITKO ne bi nigdje ni isao.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.