Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U središtu Bjelovara

Isti scenarij i mjesto radnje: na udaru ured za otkup zlata

'04.04.2012., Bjelovar, - Nepoznati pocinitelj jucer u popodnevnim satima opljackao je ured za otkup zlata i srebra na adresi Setaliste Ivse Lebovica 15. Nakon danasnjeg ocevida policija je krenula u
'Damir Spehar/PIXSELL'
06.04.2012.
u 11:51

Kao i za prve pljačke, 13. ožujka, u uredu je bila ista djelatnica. Njene kolegice objasnile su da je sva potresena nakon novog razbojstva

Nakon samo 20 dana ured za otkup zlata, vlasništvo riječke tvrtke Auro Domus, smješten u samom središtu grada na Šetalištu Ivše Lebovića preko puta gradske tržnice, našao se ponovo na udaru pljačkaša, potvrdili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. Gotovo po istom scenariju u ured je u utorak nešto oko 17 sati ušao mlađi muškarac s kapom na glavi odjeven u kožnatu jaknu i traperice.

Odnio manju svotu

U Uredu u tom trenutku nije bilo drugih osoba osim mlade djelatnice, iste one koja se zatekla u smjeni prilikom prošle pljačke izvedene 13. ožujka.

– Koliko znam, zaprijetio joj je nožem tražeći da mu isprazni blagajnu, što je ona u strahu da je ne ozlijedi i učinila – kazala nam je mlada djelatnica koju smo jučer zatekli u uredu prenoseći nam ono što joj je uspjela ispričati uplašena kolegica koja je u vrijeme pljačke bila u smjeni. Potresena ponovljenim razbojništvom jučer nije bila sposobna za rad i ostala je doma te s njom nismo uspjeli razgovarati. Drski razbojnik s plijenom se udaljio u nepoznatom pravcu, a prema neslužbenim informacijama odnio je tek manju svotu novca. Cijeli događaj i ovog puta snimljen je nadzornom kamerom pa budući da razbojnik ni sada nije bio maskiran može se očekivati da uskoro bude otkriven. Policija, naime, provodi kriminalističko, no ipak ne treba zaboraviti da ni prethodni slučaj nije do kraja rasvijetljen, odnosno za počiniteljem je raspisana potraga.

Otkriven, ali nedostupan

Naime, prema informacijama objavljenima na web-stranicama Policijske uprave karlovačke dovršeno je opsežno kriminalističko istraživanje u kojem je rasvijetljeno sedam kaznenih djela, među kojima i ono 13. ožujka u Bjelovaru. Policija osnovano sumnja da je počinitelj 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je trenutačno nedostupan hrvatskim vlastima i za kojim je raspisana potraga. U počinjenju kaznenih djela njemu je pomagala 28-godišnja hrvatska državljanka koju je policija uz kaznenu prijavu dovela na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Od Dražena Medveda, glasnogovornika PU bjelovarsko-bilogorske, doznali smo da su prošle 2011. godine na ovom području zabilježena četiri kaznena djela razbojstva.

– Od toga tri su počinjena u Bjelovaru i jedno u Garešnici. U tekućoj godini dosad su zabilježena dva razbojstva – kazao je Medved.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije