Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne predaje se

Ispod kauča pronašao srednjovjekovni bunar: Traži zlato, no našao je nešto drugo

bunar
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
28.07.2018.
u 17:45

Punih 30 godina Colin Steer iz Plymoutha krči put kroz zatrpani bunar iz 16. stoljeća i nada se da se na njegovom dnu nalazi zakopani blago

Colin Steer (67) proveo je godine vadeći zemlju iz srednjovjekovnog bunara, ne bi li u njemu pronašao ćup pun zlata.

No umirovljenik iz engleskog Plymoutha rupu nije iskopao u svom dvorištu ili na kakvoj livadi nego u dnevnom boravku vlastitog doma.

Colin se sa suprugom i djecom u viktorijansku kuću iz 19. stoljeća uselio još prije 30 godina. Neobična neravnina u podu odmah im je upala u oči.

Sanjajući blago, muž se jednog dana napokon primio krampa i lopate te je ubrzo otkrio da se ispod sofe nalazi stari, zatrpani bunar. Povijesni nacrti pokazuju da je bunar na ovom mjestu stajao i u 16. stoljeću.

Kopao bi on i dalje no supruga ga je natjerala da zatrpa rupu kako u nju ne bi upalo neko od njihovo troje djece.

Djeca su s godinama narasla, a kad je Colin 2011. otišao u mirovinu, opet se primio posla i dao u potragu za zlatom o kojem je razmišljao sve te godine, sjedeći na sofi iznad zatrpanog bunara.

Uz pomoć susjeda počeo je izvlačiti zemlju pomoću kante na užetu. Prvo je na metar i pol dubine naišao na drveni mač umotan u kožu. Potom je naišao i na neka njemačka eksplozivna sredstva.

Čak je u rupu ugradio svjetlo i osigurao je vratašcima no sve je stalo kad je naišao na podzemne vode.

To ga je usporilo u namjeri da kopa dalje, ali još ne odustaje od želje da otkrije što se nalazi na dnu bunara.

- Volio bih da sam Doktor Who, da imam Tardis kojim bi otputovao kroz vrijeme u prošlost i otkrio što se krije dolje, kaže Colin Steer, i dalje maštajući o blagu, piše Mail Online..

>> Koliko često Hrvati peru zube, a koliko Hrvatice troše na uljepšavanje

Komentara 11

T1
t111
18:58 28.07.2018.

Koje cudo. U bunaru pronasao vodu...

RI
river
20:51 28.07.2018.

Stvarno ovaj clanak je smo cista glupost kao I novinar koji je ovo napisao

Avatar reference
reference
18:16 28.07.2018.

hebo vas daily mail, jos jutros procito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije