Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća
Povratak na članak

Isplovili na učenje jedrenja pa se nasukali kod otoka Kaprije

Jedrilica je jako oštećena, a odsukavanje neće biti moguće zbog jake bure

Komentari 6

DM
Dragi moji bregi
20:55 11.03.2012.

Vrhunski instruktor nema se kaj reci.

VL
DK
dkatica2
18:56 11.03.2012.

mila majko ide brod....

VL
Avatar germanikus
germanikus
20:24 11.03.2012.

To su sigurno neki Janezi...ljude jednostavno iznenadila širina mora....navikli jadnici na 150m x 150 m u savudrijskoj vali!

VL
VI
Vito
06:53 12.03.2012.

Prvi sat teorije: kako nasukati jedrilicubez posljedica na vlastiti džep... Koliko je ta jedrilicabila stara? Koliko je novaca uplaćeno za osiguranje od nasukavanja? Koliko je novaca uplaćeno za odštetu posadi zbog pomorske nesreće? Zabiti se u otok nije baš lako,lako, pogotovo kad se na jedrilici nalazi sedmero članova posade...

VL
HA
Harpoon
20:30 12.03.2012.

Mladi jedriličari su naučili svoju prvu i najvažniju lekciju. Nemoj nikada plaoviti u neposrednoj blizini otoka ili grebena. Ako se desilo nešto brzo i nepredvidljivo, zakazalo ovo ili ono, ispričavam se. Instruktora poslati na popravni ispit.

VL
VI
Vito
07:37 13.03.2012.

Nasukati jedrilicu može samo onaj tko to radi namjerno.. Tu nema pogrešaka u motoru, autopilotu, zaglavljenom kormilu... Jedrilicu pokreće vjetar, a jedrima upravlja čovjek... Jedino poravdanje nasukavanja je slijepost putnika i kapetana - totalni slijepci koji su rođeni bez osjetilaila vida... Ako je bila bura toliko jaka zašto su isplovlajvali? Ako je burabilaumjerena, ondaje kapetan, \"skiper\" 100 % odgovran, jer nije pazio i pratio kretanje jedrilice koju su jedra usmjeravala prema kopnu... Jedino ako je štancao u kabini neku polaznicu tečaja nije mogao vidjeti kamo plovi njegov brod...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.