Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Didier Reynders:
Povratak na članak

'Isplatu sredstava treba u novom europskom proračunu vezati za poštivanje vladavine prava'

Treba uvjeriti sve države u Vijeću EU u tu ideju, dodao je povjerenik, no isto tako priznao kako nije uvjeren da će to i uspjeti jer su pregovori o višegodišnjem financijskom okviru već ionako vrlo komplicirani i teški

Komentari 6

KO
Kokoiduhovi
07:25 24.01.2020.

Nije princip "vladavine prava" kriv što pojedine države donose takve zakone koji su na štetu njenim državljanima; od radnog prava, preko građanskog, krivičnog...pa sve više ljudi traži pravnu zaštitu u EU institucijama ili, Božesačuvaj - sami kroje "pravdu". Porast kriminalala - od pljačkanja tvrtki, državne imovine i prirodnih resursa, zaštićenih banaka, samovolje raznih moćnika, ubijanju, ... - tu nema vladavine prava nego vladavine sile.

VL
Avatar NiceGuy
NiceGuy
12:07 24.01.2020.

jasno, tako je koliko si poslušan toliko će ti zveckati s kovanicama .... vazalu baciti više ! EU birokrat, licmejer, briselski hodnički salonaš aka povjerenik sve zna .. dobio je instrukcije i sendvič s tabletama za pravdu !

VL
I1
ing-12345
06:46 24.01.2020.

Vladavina prava je druga riječ za sljepu poslušnost EU birokratima. Niti jedna država koja drži do sebe neće na to pristati. Nažalost hrvatska predvođena Plnekovićem i njegovi HDZ klimavcima ne ulazi u tu kategoriju.

VL
GA
Gabryel
01:01 24.01.2020.

Isplatu vezati za "vladavinu prava" ili za poslušnost Briselu ? Čemu onda uopće uvjeti za dobijanje poticaja, ako oni nisu presudni ? Imperijalistička banda otkriva svoje pravo lice !

VL
Avatar kozorog
kozorog
10:37 24.01.2020.

isplatu vezati uz stanje u pojedinoj državi. znači, ako u nekoj eu zemlji postoje no-go zone, uskratiti joj eu sredstva, i opaliti penale, jer u njoj nema vladavine prava... ako u nekoj zemlji dugo vremena neprekidno traju prosvjedi, ukinuti joj isplatu i opaliti penale, dok ne sredi stvar. sve dok se te zemlje ne opamete i počnu raditi za svoje državljane, a ne za korporacije i elitu, nek budu kažnjavane. isticati poljsku i mađarsku kao zemlje u kojima nema vladavine prava ili su neka ograničenja, je smiješno, kad gledamo godinu dana žute prsluke u francuskoj, gradove u švedskoj u koje policija ne zalazi, isto u belgiji, nizozemskoj, danskoj.. neka se komisija osvijesti, nakon izlaska britanaca neće više moći dijeliti tolko novca, unatoč fami koju su širili, da je britanije neto primatelj eu sredstava... po broju stanovnika, poljaci postaju nakon odlaska britanaca sasvim zanimljiva snaga, plus da su tu mađari koji su oduvijek imali svoj stav u svemu. lako je biti 'nijemac' i propovijedati vladavinu prava, al od tih istih mađara tražiti da ne puštaju migrante... ne žele migranti u mađarskoj se nastaniti, već u njemačkoj. tko krši prava tih nesretnika, zašto ih nijemac ne prihvati, tj. dozvoli da dođu do njemačke, pregleda ih, probere među njima one koje treba, ostale pak odbije?! čemu da sirotinja od vardara pa do triglava bude filter i kordon koji će štititi velike i bogate od hordi sirotinje?! omogućiti sirotinji da dođe do šaltera u njemačkoj gdje se traži pomoć.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.