Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje DORH-a:
Povratak na članak

Ispitivanju A. Vasiljevića u Beogradu nazočio osječki tužitelj

DORH naglašava i da ispitivanja nisu provedena na temelju sporazuma dvaju tužiteljstava.

Komentari 9

B6
Booyaka 619
10:46 11.03.2011.

Došao Vrag po svog šegrta....

VL
KA
kajinx
19:38 10.03.2011.

Zar je Vasiljević počinio zločine u Srbiji?

VL
VE
velikazmija
19:49 10.03.2011.

a di su bili logori nego u srbiji

VL
MM
Mladen Miletić
19:57 10.03.2011.

Ispitivanju A. Vasiljevića u Beogradu nazočio osječki tužitelj ; šta je sa njihovim braniocima jesu li popizdili kao heroji Hrvati ? Ili su oni hrabri i neprave paniku ???

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
22:17 10.03.2011.

Bla, bla, bla....i jesu li konačno pokrenuli pitanje srbijanskih konc-logora ???

VL
TH
thekurcula
00:11 11.03.2011.

I do kakvog se zaključka došlo sa Vasiljevićem? Nije kriv nizašta? Biće da je Šešelj u pravu. Pre dva dana je ponovo u sudnici ponovio da je bila trgovina, da je Srbija odustala od Purde (i nekih drugih slučajeva koji su ostali u senci) za odustajnje Hrvatske od Vasiljevića. Hrvatska nije ni imala puno izbora jer odustajanje od tužbe protiv vasiljevića traži i Hag. A taj Vasiljević je bio načelnih odeljenja za bezbednost na vukovarskom području 1991. godine i nema šanse da nije, ako ne drugačije, onda bar po komandnoj odgovornosti, kriv za streljanje 200 zarobljenika iz vukovarske bolnice.

VL
TH
thekurcula
00:19 11.03.2011.

Istina, Hrvatska ga ni ne krivi za Vukovar. Ni Hrvatskoj nije baš stalo da se priča o Vukovaru koriguje činjenicama i zaključi jer ovakva kakava jeste (mislim na istinu) nije idealna nijednoj strani ali je bolja svim stranama nego što bi bila ona istinita. Vasiljević je, po šešeljevim optužbama, naredio i organizovao preko trojice svojih oficira za bezbednost, koje je specijalno za tu operaciju poslao iz Beograda (šešelj poseduje i pismene dokaze za ove tvrdnje), odvođenje 200 zarobljenika iz kasarne u Vukovaru na poljoprivrdno dobro Ovčara, i njihovo straljanje tamo. Odvedeno je nešto više od 200 a na licu mesta postojao je jak pritisak nekih koji su neke prepoznali da ih se oslobodi pa je nadležni za celu akciju dozvolio nekolicini da odu ali samo dok nije došao do broja tačno 200. Naime, Vasiljević je naredio 200 i tako je prenešeno i na niže strukture komandovanja, i niko se nije usudio da kaže da je to vasiljević tako rekao otprlike, da nije mislio tačno 200 nego oko 200, i bojeći se za vlastitu kožu ispoštovali su taj broj, i zato je broj streljanih tačno 200. ovo je manje važna činjenica ali pokazuje strukturu zločina. Iz tog razloga su kasnije obe strane pokušale da taj broj prikažu ipak drugačije, da ne bude okruglo jer budi sumnju.

VL
TH
thekurcula
00:24 11.03.2011.

Sud u Hagu, u suđenju trojici oficira za zločine u Vukovaru, uopšte se nije bavio pitanjima bitnim za razjašnjenje ko je bio zadužen za bezbednost zarobljenih lica i gde je nastala greška, to jest ko je kriv za njihovu pogibiju. To nije radio ni sud u beogradu koji je procesuirao ostale sudionike ovog zločina. Sve ukazuje da sve zainteresovane strane (a ima ih najmanje tri - Hrvatska, Srbija i međunarodna zajednica) čuvaju aktuelnu priču o zločinu na Ovčari jer im je to ipak najprihvatljivije. istina o Ovčari prebacuje teret odgovornosti za ovaj zločin, pored neposrednih izvršilaca koji su manje više osuđeni, i na sve tri ove navedene strane. U tom rascepu interesa najviše će profitirati general Vasiljević jer će, iako teški ratni zločinac, ostati potpuno nekažnjen.

VL
OB
-obrisani-
16:36 12.03.2011.

I što ga je pitao osječki tužitelj? On je mogao samo nazočiti, a Janjića i Maslova srbijanski isljednici su ispitivali. To je vrlo bitna razlika. Uostalom, rat se vodio u Hrvatskoj, Hrvati su se branili, a Srbijanci su bili agresori koji su napadali, i odvodili naše ljude u Srbiju, a to je otmica iza koje su slijedila mučenja, zlostavljanja, ubojstva itd. Pa kad već osječki tužitelj nije smio posatvljati pitanja vezana uz te teme, mogli su ovi iz DORH-a spojiti ugodno s korisnim i ispitati navode Vasiljevića o suradnji s Mesićem 1991. godine u vrijeme Mesićevog boravka u Beogradu. Jer, ako već postoji ta \"politika pomirenja\", ako već postoje ti \"dobri odnosi\" i ako već postoji ta \"dobra suradnja\" sa Srbijom, zašto se onda ne bi i to ispitalo, pa da se dođe do cijele istine, a ne da nam se uvijeki nude samo djelići, samo fragmenti istine i to one istine koje odgovara velikim gazdama. A to onda nije PravDA...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.