Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TISUĆE MRTVIH

Iskopana masovna grobnica u Libiji nakon oluje, građani zavapili: 'Dođite nam pomoći'

A view shows the damaged cars, after a powerful storm and heavy rainfall hit Libya, in Derna
Foto: ESAM OMRAN AL-FETORI/REUTERS
1/9
13.09.2023.
u 08:03

Stručnjaci su pojasnili kako je do ove katastrofe došlo vjerojatno uslijed pucanja brane dugačke 12 km, zbog čega je voda pomela neke kvartove i poplavila velike dijelove grada Derne

Najmanje 2.300 osoba poginulo je u poplavama koje su zahvatile libijski obalni grad Dernu ove nedjelje, uslijed jake oluje Daniel koja je zahvatila zemlju. Zbog velike količine tijela u gradu je iskopana masovna grobnica u kojoj su se zakopala tijela zamotala u vreće i deke. 

Također, i dalje se smatra kako je nestalo oko 10.000 osoba, tako da će brojke poginulih još rasti. 

A view shows the damaged cars, after a powerful storm and heavy rainfall hit Libya, in Derna
1/9

- Molimo sve mlade Libijce koji imaju diplomu ili bilo kakvo obrazovanje u zdravstvu da dođu i pomognu nam. Nedostaje nam medicinskih sestri, treba nam pomoć - pozvao je volonter u Derni Mohammed Qamaty, prenosi BBC.

Pomoć iz drugih država već je krenula stizati, a među njima su i SAD, Njemačka, Iran, Italija, Katar te Turska, no država ima velike probleme u dopremanju i pomoći građanima zbog nestabilne političke situacije u državi.

>> VIDEO Snažna oluja pogodila Libiju, neki gradovi su potpuno uništeni

 

Stručnjaci su pojasnili kako je do ove katastrofe došlo vjerojatno uslijed pucanja brane dugačke 12 km, zbog čega je voda pomela neke kvartove i poplavila velike dijelove grada Derne. Građani su proživjeli horor u trenucima koji su uslijedili, dok je jaka struja nosila sve pred sobom.

- Bio sam u šoku kad sam vidio što se događa, kao da je tsunami - ispričao je političar Hisham Chkiouat. 

Ključne riječi

Komentara 3

FR
franjo
09:01 13.09.2023.

Jadan narod, Dok je bio Gadafi bila jedna uredna država . Eto što su Ameri napravili sa njihovom demokracijom. Sad se i Bog okrenuo protiv njih i na pogrešnu stranu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije