Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egiptologija
Povratak na članak

Iskopana glava kipa Amenhotepa III.

Glava moćnog i bogatog faraona duga je od vrha krune do brade 2,5 metra i dio je cjelovite skulpture koja će se restaurirati.

Komentari 2

OB
-obrisani-
17:59 02.03.2010.

ma to su sve Arabi opljackali i zakopali, a posli izgradili svoja sela na mistima Egipatskih gradova..., \"da ne smeta, njihovoj novoj kulturi i civilizaciji\"....

VL
OB
-obrisani-
10:16 02.03.2010.

Kad su se ljudi počeli širiti po zemlji i kćeri im se narodile, opaze sinovi Božji da su kćeri ljudske pristale, pa ih uzimahu sebi za žene koje su god htjeli. Onda Jahve reče: »Neće moj duh u čovjeku ostatiti dovijeka; čovjek je tjelesan, pa neka mu vijek bude stotinu dvadeset godina.« U ona su vremena – a i kasnije – na zemlji bili Nefili, kad su Božji sinovi općili s ljudskim kćerima pa im one rađale djecu. To su oni od starine po snazi glasoviti ljudi. Knjiga postanka,6 Eto, i Biblija navodi teme i te kako pogodne za razmišljanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.