Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Militanti
Povratak na članak

ISIL bi mogao nadzirati područje od sjeverne Sirije do predgrađa Bagdada

U gradu Kobaniju koji je opkoljen od strane militanta, civili tvrde da je gore nego ikad – ljudi su prisiljeni boriti se do smrti i strahuju od obezglavljivanja ako i kad grad padne u ruke ISIL-a

Komentari 20

DU
Deleted user
10:26 12.10.2014.

Nece ISIL napasti Tursku, to su kukavice a ne muskarci, oni napadaju samo znatno slabije naoruzane i djecu, zene, starce, civile. Znaju oni dobro da bi ih Turska pošteno uništila kad bi je napali. Osim toga Erdogan i ISIL nisu neprijatelji vec tajni saveznici, ta preko teritorija Turske se vrsio transfer boraca džihadista i sredstava a u turskim bolnicama se i sada lijece ranjeni džihadisti. Jedino je pitanje zasto Zapad i Nato trpe takvu licenjernu politiku Turske, ocito i kod njih postoji nečista savjest.

VL
CA
carpediem
10:14 12.10.2014.

Ako Turska ovako nastavi sa politikom ne pomaganja Kurdima onda ce i Turska biti odgovorna za Masakar i Genocid nad civilima u Kobaniju jer Nizozemci su bili pasivni u Srebrenici pa ih je Den Haag optuzio da su krivi a kroz to ce i Ameri biti krivi jer i njihove ruke ce biti ovdje krvave radi Turske politike jer sve ispada da je ISIL tajni turski saveznik a Ameri protiv toga nisu nista ucinili ali da znamo svi da se NATO vise ne bori za slobodu i demokraciju vec se bori za svoj interes, novac i moc a takav je bio i Varsavski pakt.

VL
Avatar navijač
navijač
11:40 12.10.2014.

Namjerno se dozvoljava sistematsko uništenje Kurda zbog već davno poznatih političkih problema , područja koje oni smatraju svojim a dio su današnjeg Iraka, Turske i Irana.

VL
EU
eurobanana
13:21 12.10.2014.

Zasto se presucuje da je Zapad naoruzao ISIL-a ,,u zamjenu za Asada ? a sada im ISIL-a vraca nazad poklon ..pogotovu Zapadnima demokratima ``demokratiji u Iraku i Siriji``

VL
DU
Deleted user
09:41 12.10.2014.

Ma tu se ustvari vise nema sto raditi u rukavicama, potrebno je baciti atomsku bombu negdje u sredisnji dio teritorija ISIL - a te im dati ultimatum od 2 dana da izruce glavnog bradonju te predaju oruzje ili nek se suoce sa novim atomskim napadom.

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
09:57 12.10.2014.

Zašto Erdogan neće spasiti kurde ??? A može....Sramota....Šta ako Isil krene na Tursku ??? Ameri i njihova koalicija za sada nemaju učinka....Nafta, oružje,lova je interes....

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
17:55 12.10.2014.

svi se zgražaju nad ovim muslimanskim ratom... a vrlo sličnu stvar su radili kršćani od 11. do 15. stoljeća u križarskim ratovima... u kojima je pobijeno preko 5 milijuna muslimana, slavena, židova, husita i ostalih naroda "krive" vjere...

VL
GU
Gustavo
15:08 12.10.2014.

Koliko ovi ameri bombardiraju već su trebali uništiti cijelu vojsku islamista, ili su im nišanske sprave neispravne ili namjerno promašuju.

VL
DU
Deleted user
16:03 12.10.2014.

Sve je ovo vjerojatno isplanirano. Trenutno izgleda kao da sa vijestima o eboli pokušavaju prikriti ubijanje Kurda…

VL
Avatar Django
Django
13:06 12.10.2014.

Ne znam zašto su svi nešto razočarani zato što se Turska ne umiješa u sukob. Zaboravlja se da su jedini koji su se izvukli iz ISIL-ovog zarobljeništva upravo turski državljani. Vjerojatno su tada morale pasti i neke garancije od strane Turske. Pa nisu Turci ludi da čačkaju mečku, zašto bi!? Zar zato da postanu meta napada ISIL-a? Ne mora to biti direktan napad, ali terorizam, pobune radikalnih grupa, to su svakako u stanju. A članstvom u NATO paktu postoji obveza vojnog angažmana jedino ako je napadnuta neka članica saveza, što ovdje nije slučaj. Ovdje se igraju sasvim druge igre. Nitko se ne pita kako to da je glavna briga ovih ortodoksnih muslimama pokolj malo manje ortodoksnih muslimana a ne, recimo, po prirodi stvari glavnog njihovog neprijatelja - Izraela! Kako to da ne krenu oslobađati Gazu od blokade, nego se igraju terorizma stotinama kilometara dalje na sjeveru? I za kraj, neka Turska samo miruje, jer ako tamo počnu problemi moglo bi se desiti, kao što je netko ovdje već komentirao, da ISIL preko noći osvane u predgrađu Atene. A to je prokleto blizu granice na Savi.

VL
EU
eurobanana
13:23 12.10.2014.

Ameri su napravili Osamu Bi Ladena ...(cak ne vjerujem u postojanje Toga lika ) a presucuje samo cinjenicu da je Brat od Osame bi Ladena bio kod Busha na ranchu kad je wto rusen

VL
WI
winniepooh
14:20 12.10.2014.

Turkija i ISIS su braća

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.