Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjećanje na ubijene
Povratak na članak

Iščekujući prve rezultate izbora, prosvjednici okupirali Tahrir

Uspjeh islamističkih stranaka u najnapučenijoj arapskoj zemlji pokazatelj je novog trenda na sjeveru Afrike

Komentari 8

Avatar flegmatik
flegmatik
12:40 02.12.2011.

\"Probali smo sve, zašto ne i šerijat?\" Pa, ima pravo cova. Ma dobro ce to biti i za nas u Evropi. Ako vidimo da Egipatska ekonomija krene naprijed, mozda je serijat rijesenje i za Evropu.

VL
RE
@rea
13:00 02.12.2011.

Po prvim informacijama, Muslimansko bratstvo 40%, salafisti 20%. Ne iznenadjuje da su Kopti i sekularisti u strahu.

VL
OB
-obrisani-
13:23 02.12.2011.

probali smo sve, zasto ne i serijat??? pa zar akcija zapada nije bila upravo humanitarna, zbog krsenja osnovnih ljudskih prava, bar je to bio izgovor, serijat je opozit i negacija svim civilizacijskim tekovinama, kasapljenje, vesanje, spaljivanje, mucenje, zabrana svih sloboda....zar se to zelelo i to bio cilj zapada???? zanimljivo...

VL
RE
@rea
13:31 02.12.2011.

monarhijo, koja to akcija Zapada u Egiptu ?

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
13:32 02.12.2011.

Manipulacija. Stjeće se dojam da prosvjednici podržavaju islamiste. Večina prosvjednika sa Tahrira je bojkotirala izbore jer je svjesna da će \'izbori\' postaviti vlast koju priželjkuju zapadni centri moći tj. Muslimansku braću - stranku debelih i utovljenih gazda egipatskog naroda.

VL
OB
-obrisani-
13:33 02.12.2011.

imam orginalno resenje, u evropi mora da se uvede serijat za sve muslimane koji zive ovde i da se primenjuje kao paralelni pravni sistem...kad musliman nesto ukrade, amputacija ruke, ucini saobracajni prekrsaj, oko da mu se izvadi, diluje heroin na ulici, kamenovanje na trgu, vesanje, lincovanje....i vuk sit i ovce na broju...dokle da se igramo sa talibanima, pobedicemo ih njihovim oruzijem i vrednostima...

VL
OB
-obrisani-
13:34 02.12.2011.

egipat i tunis su bile pocetne tacke zapada u rusenju sekularnih diktatura....NGO i te fore...mani me se...znam ja kako to funkcionise, ja sam bio u srpskom otporu, znam od koga smo lovu dobijali....

VL
RE
@rea
13:43 02.12.2011.

bakunjine, oni koji prate situaciju nemaju dojam da Tahrir podržava islamiste. Dapače, Muslimansko bratstvo je uoči samog glasanja zabranilo svojim članovima prosvjede na Tahriru. Medjutim. Ovdje se radi o rezultatima (do sada provedenih) izbora. A oni su takvi kakvi jesu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.