Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANJIVA POZICIJA DRŽAVE
Povratak na članak

Irska će pojačati pripreme za brexit bez sporazuma

Izgledi za neuredan brexit nikada nisu bili veći i vlada sada smatra 'znatnim' rizik od takvog ishoda 31. listopada, rekao je šef diplomacije Simon Coveney.

Komentari 2

ST
stefj
12:58 08.07.2019.

E da, Irska sada opet ima veliki gospodarski bum, a vezano uz Brexit... A koliko koristi od Brexita će imati Hrvatska? Ništa, niti jedno radno mjesto neće se preseliti ovdje... Po cijeloj EU, čak i u Rumunjskoj i u Bugarskoj sele se radna mjesta i poslovi iz Vel. Britanije, Hrvatsku je sve zaobišlo... I za to je kriv truli kapitalizam? Stranci koji ne žele doći i dijeliti novce ovdje? A mi nismo za ništa krivi, svi nas ne vole, svi su truli kapitalisti i samo žele zaraditi na nama. Pa neka onda radije zarađuju po Njemačkoj, Rumunjskoj, Španjolskoj... Interesantna je naša vlada (i ova), koja nikako ne želi iskopirati reforme koje je provela Irska, stalno se provlači fama da ih nije moguće primijeniti kod nas... A Irska se u roku 20-tak godina transformirala iz najsiromašnije zapadne zemlje u jednu od najbogatijih i najprilagodljivijih tržišnim kretanjima. No, krenuli su od reforme javnog sektora i smanjenja poreza. To kod nas nije moguće... Jedno od glavnih pravila bilo je da rast plaća u javnom sektoru smije biti najviše pola rasta gospodarstva. Kod nas plaće u javnom sektoru rastu 3-4 puta više od rasta gospodarstva... Ukratko, Irska nije uhljebistan i zato je pri vrhu. Mi uhljebe štitimo po cijenu propasti, zato smo na dnu EU-a, a uhljebničke strukture na samom svjetskom dnu...

VL
I1
ing-12345
06:38 09.07.2019.

Irska će imati velike gospdarske štete od tvrdog Brexita ali je sam kriva za to jer je tvrdoglavo inzistirala da Sjeverna Irska ostane u EU a ostali bedaste članice EU su je u tome podržale. Sada ćemo svi plati veliku cijenu za to.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.