Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iran

Iranski parlament pozvao Ahmadinedžada na ispitivanje

ahmadinedžad
Reuters
07.02.2012.
u 17:33

Iranski predsjednik mogao bi odgovarati na pitanja o tome kako je propušteno donošenje određenih zakona, ali i zašto se nije riješio problem velikog broja nezaposlenih, nakon stranačkih izbora koji se trebaju održati 2. ožujka

Iranski parlament pozvao je predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da odgovori na deset pitanja koja se tiču donošenja odluka o ekonomiji zemlje, ali i odluka o vanjskoj i unutrašnjoj politici, izvještava BBC.

Poziv bi Ahmadinedžadu trebao biti uručen kasnije ovaj tjedan, a po iranskom zakonu predsjednik se mora odazvati parlamentu u roku od mjesec dana. To znači da bi iranski predsjednik mogao odgovarati na pitanja o tome kako je propušteno donošenje određenih zakona, ali i zašto se nije riješio problem velikog broja nezaposlenih, nakon stranačkih izbora koji se trebaju održati 2. ožujka.

Neki smatraju da je poziv na ispitivanje Ahmadinedžad priskrbio zbog opiranja odluci Ajatolaha Hamneija koji je pobio njegovu odluku o smjeni ministra zaduženog za obavještajne službe Hojjat ol-Eslam Moslehija.

Iako je već prije bilo razgovora o ispitivanju Ahmadinedžada, ideja nije provedena do kraja.

Komentara 58

PR
&primjedba
17:55 07.02.2012.

i zašto se nije riješio problem velikog broja nezaposlenih ~~~~~~~~~~~~~~~~ pa uskoro ce se i to pitanje rjesiti. vise nece biti nezaposlenosti poslijeratna rekonstrukcija zemlje (ili sto od nje ostade)... na zalost!

OB
-obrisani-
18:00 07.02.2012.

zašto se nije riješio problem velikog broja nezaposlenih >>> Neka upotrijebi nasu metodu. Obmana je prije par dana izjavio kako je ne zaposlenost pala na 8.3 % dakle za 1 % i da je bilo stvoreno 250,000 novih poslova. NoNo ako pogledamo porezne uplate na dohodak onda se jasno vidi da je istovremeno nestalo blizu 2 MILIJUNA radnih mjesta. Tako se to radi........Pljuc ...STVARNA ne zaposlenost u USA je oko 20 %

TO
Toni50
17:47 07.02.2012.

To znači da bi iranski predsjednik mogao odgovarati na pitanja o tome kako je propušteno donošenje određenih zakona, ali i zašto se nije riješio problem velikog broja nezaposlenih. Na to je barem lako najlakše odgovoriti. Država nije poslodavac . Drugi raszlog su trgovinski i ostali odnosi sa zapadomi njihova politika moč bojkota da se ekonomski financiski i slomi uništi jedna po jedna držav iz pojedinih dijelova svjeta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije