Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trofej

Iranci objavili snimke srušene američke bespilotne letjelice

bespilotna letjelica (1)
Foto: AFP/Reuters/PIXSELL
1/6
09.12.2011.
u 07:59

General Amir-Ali Hajizadeh, zapovjednik zrakoplovnih snaga Iračke revolucionarne garde, izjavio je da je njihova postrojba za elektroničko ratovanje otela i prizemljila letjelicu

Iranska televizija objavila je prve snimke zarobljene američke bespilotne letjelice koja je prizemljena 4. prosinca 225 kilometara od granice s Afganistanom.

Bespilotna letjelica RQ-170 Sentinel dio je špijunske flote kojom SAD već godinama nadgleda i snima područje Afganistana, ali i Irana. Iako je Washington objavio da se letjelica srušila zbog kvara, Teheran opovrgava takav rasplet događaja i na snimkama pokazuje neoštećenu bespilotnu letjelicu uz tvrdnju kako su je zapravo oteli uz pomoć sofisticirane tehnologije i prizemljili.

General Amir-Ali Hajizadeh, zapovjednik zrakoplovnih snaga Iračke revolucionarne garde, izjavio je da je njihova postrojba za elektroničko ratovanje otela letjelicu u zamku iznad grada Kašara i prizemljila je uz minimalna oštećenja.

Dodao je i da su i te kako svjesni podataka i tehnoloških saznanja koja ta letjelica sadrži, od čega upravo strahuju dužnosnici Pentagona.

NATO je objavio da je ta letjelica bila u redovitoj misiji iznad Afganistana, no podaci pokazuju kako se zapravo nalazila duboko u iranskom teritoriju te kako je vjerojatno snimala iranska nuklearna postrojenja. Bespilotna letjelica RQ-170 Sentinel inače leti na velikim visinama i vrlo ju je teško otkriti.

Takvom letjelicom snimana je i uživo praćena akcija američke Navy Seal postrojbe u Pakistanu u kojoj je uhvaćen i ubijen Osame bin Ladena .

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 408

PA
patria
10:10 09.12.2011.

Za ove jadne Irance ovo je kao da se spustio NLO.

DU
Deleted user
08:35 09.12.2011.

Izgleda kao kopija.

OB
-obrisani-
13:37 09.12.2011.

kobra a kuljku to dece nestane v srbiji i to naravno albanske a ne srpske?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije