Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teheran

Iran u pohodu na svemir

svemir
AFP
20.11.2009.
u 20:47

Iako Rusija i Italija neće poduprijeti iranski projekt lansiranja komunikacijskog satelita u svemir, ministar za telekomunikacije Reza Takipur najavio je lansiranje satelita krajem 2011. godine.

Iako Rusija i Italija neće poduprijeti iranski projekt lansiranja komunikacijskog satelita u svemir, ministar za telekomunikacije Reza Takipur najavio je lansiranje satelita krajem 2011. godine.

Satelit Mesbah predstavljen je još prije četiri godine, a izraelski mediji svemirski su pothvat već sada okarakterizirali kao špijunski pothvat.

Nakon što su iranski mediji najavili kako će satelit lansirati iz Italije, tvrtka Carlo Gavazzi Space te je navode opovrgnula čime je teheranski projekt ostao bez posljednje međunarodne podrške. Prije negoli je talijanska tvrtka odbila suradnju, isto su učinili i Rusi, no na drugi način. Iako je projekt trebao biti pokrenut još prije nekoliko godina, Rusi su pokretanje vješto izbjegavali.



Iranska vlada početkom godine je po prvi put samostalno lansirala satelit u svemir. Prvi iranski satelit u svemir je lansiran još 2005. godine, tada s ruskog teritorija.

Iranska vlada po informacijama nadležnih ministarstva satelite šalje u svemir kako bi efikasnije mogla reagirati na vremenske nepogode i katastrofe te kako bi se poboljšao telekomunikacijski sistem u toj državi.

Ključne riječi

Komentara 424

OB
-obrisani-
18:52 21.11.2009.

Venlo ako moja brojka o pola milijuna ubijenih iranaca od 1979 do danas nije tocna a ti nam reci koliko je to Iran do danas ubio svojih neistomisljenika (recimo pedera lezbejki, katolickih misionara (koje zapad nije uspio natrag kupiti))! Budi malo iskren?

KV
KlR_VELIKI
20:30 21.11.2009.

Moram primjetiti kako se lokalni židovi teško nose s iranskim znanstvenim uspjesima, što i ne čudi budući kako dotični uporno pokušavaju prikazati Iran kao zaostalu državu, a zapravo se radi o jednoj od sedam najrazvijenijih zemalja današnjice.

OB
-obrisani-
16:31 21.11.2009.

Pa problem sa Iranom i Palestincima kao i svim susjednim drzavama bi automatski nestao kad bi se Askenazi Kazari preselili u svoju stvarnu domovinu ,Birobidjan,koju im je dodjelio njihov komrad po krvi Staljin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije