Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITISCI NA BIDENA
Povratak na članak

Iran nastavlja s kršenjem sporazuma: Krenuli s obogaćivanjem uranija naprednim centrifugama

Teheran u posljednje vrijeme sve više i sve češće krši sporazum i tako pritišće američkog predsjednika Joea Bidena

Komentari 5

SI
sisavac
10:26 03.02.2021.

zašto novinar tako smjelo stavlja naslov, iran krši... sporazuma nema! amerikanci iz njega izašli, europa se ne pridržava. dal sporazum uopće postoji?! iran je zadnji u tom sporazumu, koji je stao, kad su svi prije njega prestali se držati odredbi sporazum. zašto eu nije nastavila sa iranom surađivati, kad su ameri lupili sankcije, što nisu sa iranom nastavili trgovati prema sporazumu? kakav je to sporazum, ako se samo jedna strana pridržava preuzetih obveza, a sve ostale ne? eu je ovdje pokazala da nema nikakvu političku težinu, da nije sposoban zaštititi europske tvrtke koje su radile sa iranom, a prestale zbog sankcija i prijetnji amerikanaca svima koji budu surađivali sa iranom. gotovo je ovo, idu nove administracije, neki čekaju nove izbore, bit će i novih ljudi, novih stavova, novih interesa, nove su okolnosti. a licemjerje jednom mora stati, ne može izrael jedini imati atomsko oružje, terorizirati sve susjede, napadati ih svakodnevno, razarati svaki pogon koji bi mogao neko oružje proizvesti (mada ga još i ne proizvodi...), a sam razvijati moderna oružja. drugi ništa, jer su oni prijetnja izraelu... svi takvi slučajevi u povijesti završili su porazom nasilnika. nestao je egipat, rim, kartaga. vidite da i moć amerike kopni, zamjenjuje ju polako nova super sila, superteškaš, kinezi. svijet se uvijek mijenjao, i mijenja se. ništa nije cementirano vječno. i granice država su se mijenjale. zašto bi sad netko tvrdio da se više neće?

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
18:34 02.02.2021.

Inače sam protiv nuklearki općenito. Pitam načelno. Zašto Izrael smije imati nuklearku, a Iranu se to pravo osporava?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.