Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Iraku

Irački general: Ubijena većina zapovjednika IS-a u Mosulu

irak
Foto: Reuters/PIXSELL
19.01.2017.
u 15:16

Borba za zapadni dio Mosula, koji je i dalje pod kontrolom džihadista, ne bi trebala biti teža od one na istočnoj strani, rekao je za Reuters general Abdul Gani al-Asaidi

Većina zapovjednika Islamske države (IS) u Mosulu ubijena je u sukobima sa snagama iračke vlade u posljednja tri mjeseca u istočnom dijelu grada, izjavio je irački general.

Borba za zapadni dio Mosula, koji je i dalje pod kontrolom džihadista, ne bi trebala biti teža od one na istočnoj strani, rekao je za Reuters general Abdul Gani al-Asaidi  prije obilaska nedavno zauzetih područja.

"To neće biti teže od onoga što smo dosad vidjeli. Većina zapovjednika IS-a ubijena je na istočnoj strani", kazao je on ne navodeći detalje.

Njegova elitna protuteroristička služba priopćila je u srijedu da je gotovo cijeli istočni dio grada vraćen pod vladinu kontrolu.

Irački premijer Haider al-Abadi u početku je najavljivao oslobođenje Mosula do kraja 2016., no nedavno je produljio rok za još tri mjeseca.

>> Iračke specijalne snage preuzele istok Mosula od Islamske države

Komentara 2

MX
Mister X
17:55 19.01.2017.

Irački general: Ubijena većina zapovjednika IS-a u Mosulu... Dobro kada je to tako dali je kome jasno " zapovjednici iz te islamske države su ubijeni ; što je sa njihovim sinovima braćom rođacima ujacima i prijateljima ? ( ioni susu članovi države ) Neće li oni sutra nastaviti se boriti za svoju "domovinu" zvanu njihova islamska država ? za koju su i do sada ginuli i borili se i neki se i dalje bore? neće li neki postati ili otići u svijet i postati teroristi ? Kad je cijela država ? granice nepoznate predsjednik nepoznat nitko ju nije priznao osim nas -"zapada" da se zna koga se tamo napada ... Kad je cijela država teroristička jesu li i sinovi terorista i žene isto teroristi tj. jesu li svi isti ???

DU
Deleted user
19:23 19.01.2017.

I amerikanci već godinama daju u javnost slične izvještaje kako su ubili nekog visoko rangiranog teroristu na kraju ispadne da kada oni ubiju jednog odnekuda se stvore još njih tri da zauzmu njegov položaj. Iračanima bi bilo bolje da unište onaj most koji vodi u Siriju a ne da vode sizifovu borbu sa teroristima koji i dalje iz Sirije dobivaju pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije