Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USVOJENA ŽALBA TUŽITELJSTVA

Ipak će 10 mjeseci ići u zatvor jer je divljački premlatio taksista

zatvor
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/3
28.04.2022.
u 15:26

Nepravomoćnom presudom Ante B. je bio osuđen na kaznu zatvora od 10 mjeseci zatvora a zatvorska kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Nakon žalbe tužiteljstva je napravljena inverzija, pa je kazna rada za opće dobro iz nepravomoćne presude, odlukom Županijskog suda u Zagrebu,  pretvorena u 10 mjeseci zatvora

Ante B. koji je zbog divljačkog premlaćivanja jednog zagrebačkog taksista 2019., na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, bio osuđen na rad za opće dobro, ipak će zbog tog nedjela ići u zatvor. Odlučio  je tako zagrebački Županijski sud, koji je prihvatio žalbu zagrebačkog tužiteljstva koje se žalilo na nepravomoćnu presudu Anti B, tražeći za njega bezuvjetni zatvor.

Nepravomoćnom presudom Ante B. je bio osuđen na kaznu zatvora od 10 mjeseci zatvora a zatvorska kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Nakon žalbe tužiteljstva je napravljena inverzija, pa je kazna rada za opće dobro iz nepravomoćne presude, odlukom Županijskog suda u Zagrebu,  pretvorena u 10 mjeseci zatvora.

Prema optužnici, Ante B. se teretio  da se 14. travnja 2019. u pripitom stanju vozio taksijem, te da je tijekom te vožnje prvo verbalno napao drugu putnicu iz vozila. Vozač taksija je zbog toga zaustavio vozilo, a Ante B. ga je počeo vrijeđati da bi ga potom objema rukama  uhvatio  za vrat te ga stezao.

Zatim ga više puta udario šakama u predjelu glave. Kada je vozač taksija uspio izaći iz vozila, Ante B. ga je nastavio udarati šakama i nogama u predjelu glave te ga stezati rukama oko vrata. Taksist je ponovo sjeo u vozilo te je pokušao zatvoriti  vrata, a Ante B. ga je u tome spriječio svojim tijelom te ga je nastavio udarati kroz otvorena vrata. Osim rukama, udario ga je  i nogom u lijevo oko te ga je teško ozlijedio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije