Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO PLENKOVIĆ

Interventna policija pred Banskim dvorima: Članovima Vlade upućena prijetnja

Zagreb: Interventna policija ispred zgrade Vlade zbog prijetnji Plenkoviću i drugim članovima Vlade
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/18
12.05.2023.
u 14:11

"Mi moramo raditi na suzbijanju takvih skupina", kazao je ranije premijer Andrej Plenković te pojasnio kako sve službe koje se time bave moraju biti angažirane

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otkrio je kako je jutros njemu i članovima Vlade upućena prijetnja. Kako je kazao, postrojba interventne policije zbog toga se nalazi ispred Vlade. Naime, uz dosadašnje mjere osiguranja na Markovu trgu, koje su na snazi od napada 22-godišnjeg Danijela Bezuka u listopadu 2020. godine, danas su angažirane dodatne snage.

Tijek događaja:

17:23 - danas objavljenom izvješću SOA-e za prošlu godinu, među ostalim, navodi se da je "detektirala pokušaje pojedinaca s ekstremističkim i militantnim stavovima da paravojno organiziraju svoje sljedbenike, s namjerom provedbe vojne obuke i nabave naoružanja, a s krajnjim ciljem rušenja demokratskog ustavnog poretka".

14:11 – Policija je u petak došla u sjedište Vlade zbog prijetnji ubojstvom premijeru i članovima Vlade – potvrdio je i glasnogovornik Marko Milić.

"Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o prijetnji ubojstvom premijera i članova Vlade RH. Slijedom toga u Vladu je upućen interventni tim te je policijsko postupanje u tijeku", izjavio je Milić Hini.


14:03 – Jutros je policija telefonskim putem zaprimila dojavu o prijetnji ubojstvom premijeru i članovima Vlade RH.


13:45 – VIDEO: Reporter Dario Topić ispred Banskih dvora


13:18 – Premijer Plenković osvrnuo se danas i na 12. listopada 2020. godine kada je Danijel Bezuk (22) iz Kutine iz automatske puške pucao na Banske dvore. Bezuk je u 8.06 sati dotrčao na Markov trg i pri tome policajca Oskara Fiurija, koji je stajao na ulazu u zgradu Vlade, pogodio s četiri metka. Drugom policajcu, kojeg je zahvatio Bezukov metak, propucan je džep na službenim hlačama. Treći policajac prošao je neokrznut. Bezuk je ispalio više od 20 hitaca. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je napad na Markovu trgu bio terorizam, a kaznena prijava je odbačena budući da je Bezuk istog dana počinio samoubojstvo.

VIDEO Snimka napada na Markov trg

"Imali ste teroristički napad Bezuka prije skoro tri godine na Banske dvore. Taj mladi čovjek to je napravio zbog ozračja i okružja u kojem je odrastao. Netko mu je dao oružje, netko ga je naučio pucati i netko je kod njega izazvao i onaj voljni moment koji je najbitniji. Imali smo sreću da on nije uspio u svojoj nakani. Međutim, takve prijetnje postoje", kazao je danas Plenković.


13:08 – GALERIJA: Pogledajte trenutačnu situaciju ispred Banskih dvora

Zagreb: Interventna policija ispred zgrade Vlade zbog prijetnji Plenkoviću i drugim članovima Vlade
1/16

12:52 – Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Dubrovniku u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije. Obratio se medijima te komentirao aktualne teme, a otkrio je kako je jutros njemu i članovima Vlade upućena prijetnja

"Trenutačno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros ponovno upućena prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno. Mi moramo raditi na suzbijanju takvih skupina", kazao je premijer te pojasnio kako sve službe koje se time bave moraju biti angažirane.

>> OPŠIRNIJE


12:50 – Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) objavila je danas Javno izvješće za 2022. godinu. SOA Hrvatsku i dalje procjenjuje kao sigurnu i stabilnu demokraciju.

>> OPŠIRNIJE

VIDEO Helikopteri Mi-8 koje je donirala Hrvatska stigli u Ukrajinu

Komentara 29

Avatar Keep_calm
Keep_calm
17:09 12.05.2023.

Napišem "nitko normalan ne prijeti", i dobijem karton. Ok, ispravljam se: normalno je prijetiti. I čuvam oba upisa. Čisto da se zna.

Avatar Cro_Puppy
Cro_Puppy
13:34 12.05.2023.

Građani i narod uz demokratski izabranu vlast protiv terorista!

BU
bura2
15:24 12.05.2023.

Hrvat na hrvata više nesmi ruku dignit. Imamo izbore pa mjenjajmo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije