Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČINI NA KOSOVU

Interpol izdao tjeralice za srpskim parlamentarcem i još 16 ljudi

Momir Stojanović
Foto: Screenshot Interpol
25.02.2015.
u 16:20

Stojanović je danas odbacio optužbe koje mu se stavljaju na teret

Interpol je danas izdao crvene tjeralice za 17 pripadnika srpskih snaga zbog ratnih zločina na Kosovu 1999. Među traženima je i Momir Stojanović, parlamentarni zastupnik Srpske napredne stranke.

Traženi su osumnjičeni za sudjelovanje u ubijanju više od 300 kosovskih Albanaca u selima Meja i Korenica tijekom travnja 1999. godine. Srpski mediji pišu kako je Stojanović od 1993. do 1996. godine bio zamjenik načelnika za sigurnost Prištinskog korpusa, a do 1999. godine bio je načelnik sigurnosti u tom korpusu. Osim njega Interpol traži i više srpskih policijskih i vojnih dužnosnika te boraca. Tjeralice su izdane na temelju zahtjeva misije UN-a na Kosovu.

Stojanović je danas odbacio optužbe koje mu se stavljaju na teret.

- Nadam se da će država stati iza mene - rekao je Stojanović, koji smatra da tjeralice za cilj imaju zaplašivanje Srba da se vrate na Kosovo.

>> Interpol raspisao tjeralicu za Kapetanom Draganom

>> Nakon godinu dana ponovo raspisana tjeralica za Hernadijem

Komentara 6

TA
tamanitelj
17:55 25.02.2015.

Znači , ,,zločini na kosovu tjeralica a za zločine u hrvatskoj nikom ništa ,,dokaz koliko nas cijene

DO
dominik1D
16:43 25.02.2015.

A kao ... vraćaju se srbi na kosovo !!! Kako samo lažu ovi srbi ... Lažu čim zinu. I pošto je prvo pa laž onda laže i da nije počinio zločine. Mada ni šipci nisu imali milosti prema srbima. Oni srbi koji još uvijek žive na kosovo imaju samo jedan cilj. Prodati svoje kuće i imanje a ne vraćati se na kosovo. Kosovo je republjik i tako će ostati. Drugo je pitanje zašto se srbi toliko prave kako im je stalo do kosova koje mnogi nikad u životu nisu vidjeli.

Avatar whitesox
whitesox
15:08 26.02.2015.

Naši se zabavili privatizacijom i ostalim budalaštinama a ne zaštitom države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije