Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plitvička jezera

Inspektori provjeravaju odvodnju u 50 objekata

Plitvička jezera
Foto: Srđan Hebar
1/4
15.12.2017.
u 06:30

Iznajmljivačima koji su ispuštali otpadne vode u potok Plitvicu naloženo da se priključe na pročistače, što je ubrzo i učinjeno

Vodopravna inspekcija odmah je u srpnju, nakon loših nalaza vode na Plitvicama Zavoda za javno zdravstvo, izišla na teren i utvrdila dao pojedini iznajmljivači ispuštaju otpadne vode izravno u potok Plitvicu. Naloženo im je da se odmah spoje na pročistače, što su i učinili, a to je potvrdila i provjera u listopadu.

Vodopravna inspekcija i dalje obavlja nadzor, trenutačno u Plitvica Selu, Poljanku, Rudanovcu, Jezercu te u Vodovodu Korenica, ističu u Ministarstvu zaštite okoliša. Ističu da je javna vodoopskrba i odvodnja u NP Plitvička jezera te na području koje gravitira Parku vrlo kompleksna zbog nesustavnog planiranja i gradnje građevinskih objekata koju nije pratila i gradnja vodnokomunalne infrastrukture.

U Ministarstvu kažu i da su problemu pristupili sustavno te da je u tijeku sanacija gubitaka u sustavu vodoopskrbe na području Rakovice, Korenice i Plitvica Sela, koja će biti obavljena do početka turističke sezone. Do lipnja 2018. bit će postavljen i montažni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Rastovači. U Ministarstvu napominju da inspektori provjeravaju ima li 50 objekata propisane sustave odvodnje.

Plitvička jezera
1/12

 

Komentara 1

DU
Deleted user
13:18 15.12.2017.

U uređenoj zemlji se ne može dogoditi da netko gradi protivno propisima, da netko redovno, sustavno ne nedgleda radove, da se nekažnjeno uništava priroda, da postupci protiv takvih traju godina,a...Pa čak i u Americi odmah i vrlo strogo kažnjavaju se osobe koje bez dozvole ili mimo nje nešto sagrade, posjeku stablo u svom dvorištu ako grad tzo ne dopušta ....ali u Hrvatskoj dok se ne izgradi bespravno sazidan grad ( Vir npr.) dok se ne uništi priroda dugoročno ili nepovratno...nitko ne reagira---znači - loši zakoni, loša organizacija, nedovoljno nadzora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije